Mennyiség oldalanként:
A bulgurt főzzük meg sós vízben a csomagolásán leírtak szerint.
Ha konzerv borsót használunk,akkor szűrjük le,ha fagyasztottat,akkor engedjük ki és 2 perc alatt főzzük meg sós vízben,majd hűtsük le hideg vízben.
A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le. A lencsét alaposan mossuk át.
A hagymát a fokhagymával együtt kissé pároljuk meg olíva olajon. Ezalatt hámozzuk meg a répát és kockázzuk fel. Vágjuk kb. 0,5 cm vastag szeletekre a zellerszárat. Adjuk őket a hagymához és pirítsuk együtt velük 4-5 percig, időnként megkeverve.
Forrósítsuk fel a sütőt 200 C-ra, majd tegyük be a megmosott krumplikat egy tepsin. Süssük készre őket kb. 25-30 perc alatt.
A tészta alapanyagait gyorsan gyúrjuk össze, majd egy kilisztezett deszkán nyújtsuk ki néhány milliméter vastagságúra. Hajtsuk fel a nyújtófára és ennek segítségével helyezzük egy gyümölcstorta formába. A kilógó széleit tépkedjük le, de tegyük félre, hátha szükség lesz rá az esetleg megrepedt tésztát pótolni. Tegyük hűtőbe kb. fél órára, vagy akár 1-2 napra is.
A halat vágjuk kisebb darabokra, a füstölt halat fejtsük le a bőréről és tépkedjük szét. Egy húsdarálón daráljuk le mindkét féle halat.
A kiolvasztott és jól lecsepegtetett tenger gyümölcseit pirítsuk le vajon 2-3 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk.
Egy konyhai robotgépben aprítsuk össze a pisztrángot, majd keverjük hozzá a mascarponét, mustárt, citromlevest, snidlinget, tormát és a sót, borsot.
A marhahúst tegyük be egy órára 10%-os sóoldatba.(1 liter víz, 100 g só)
A mozzarellát reszeljük le, majd keverjük össze a mascarponéval. Keverjük hozzá a lereszelt fokhagymát, a citromhéjat, a bazsalikom levelet, kevés sót, borsot.
A hagymát pucoljuk meg és vágjuk vékony szeletekre. Laktózmentes vajon, kis lángon hosszú időn keresztül pároljuk, míg végül karamellizálódik kissé.
A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját verjük fel édesítőszerrel,narancshéjjal, fahéjjal, vaníliával, majd verjük hozzá a mascarponét.