Mennyiség oldalanként:
Az édesburgonyát süssük meg forró sütőben héjastul, vagy pedig tegyük egy műanyag tálba, és lefedve a mikorhullámú sütőben készítsük el 8-10 perc alatt. Használhatjuk rögtön, vagy lehűtve, később.
A fűszerkeveréket keverjük el egy pár ek olíva olajjal. Jól dörzsöljük be vele a fürjeket kívül, belül. Tegyük hűtőbe pár órára.
A gnocchit főzzük meg a tasakján leírtak szerint.
A spenótot olvasszuk ki, majd aprítsuk fel. Egy kisebb vöröshagymát aprítsunk fel, majd egy kis olíva olajon pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a fokhagymát, kevergetve pirítsuk fél percig, majd adjuk hozzá a spenótot. Futtassuk át a hagymás zsiradékon 2-3 percig, időnként megkeverve.
A csirkemell filéket nyissuk szét egy éles késsel. Klopfoljuk ki enyhén, hogy szép, könnyen kezelhető formája legyen. Sózzuk és enyhén borsozzuk mindkét oldalát.
A mascarponét és a mogyoróvajat keverjük össze. Kenjük meg vele a tortilla lapot.
A dinnyét és a banánt kockázzuk fel 7-7 db-ra. A szalámiról szedjük le a héját. Majd húzzuk a gyümölcsöket, a mozzarella sajtot és a szalámit a nyársakra. Jól zárható dobozba tegyük el.
A tésztát a csomagolásán leírtak szerint főzzük meg bő, sós vízben, majd öblítsük és csöpögtessük le.
A szendvicskenyereket kenjük meg és készítsünk 2 db szendvicset szeletelt pizza mozzarella sajtból, sonkából és uborka szeletekből.
Az uzsonnatál összeállításánál fontos, hogy jóízű, egyben egészséges ételeket válogassunk össze a gyerekeknek. Olyanokat, amelyeket könnyen elfogyaszt, szereti, akár nassként is eheti és akár több adagban is meg tudja enni.
Tegyük fel a tejet és a mascarponét melegedni a cukorral együtt. Tegyük bele a hosszában félbevágott és kikapart vanília rudat is a magokkal együtt. Főzzük 15-20 percig kb. 90 C-on. A lényeg, hogy mindig forráspont alatt maradjunk egy kicsivel.
A mascarponét keverjük össze a tejjel, cukorral és tegyük fel melegedni. Vágjunk hosszában félbe egy vanília rudat, kaparjuk ki a magjait, majd tegyük héjastul, magostul a tejes alapba. Főzzük 15-20 percig kb. 90 C-on (a lényeg, hogy mindig forráspont alatt maradjunk kicsivel).
A kekszet daráljuk össze 3 ek olvadt vajjal. Béleljük ki egy kb. 23 cm-es csatos tortaforma alját sütőpapírral. Ebbe nyomkodjuk bele a kekszes alapot. Süssük 10 percig 180C-os sütőben. Majd vegyük ki és hagyjuk hűlni.
A tojássárgákat verjük fel habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Közben melegítsük fel a mascarponét. Ezután lassan keverjük a cukros tojássárgákhoz. Majd öntsük vissza a lábosba.
A tojássárgákat verjük fel szép habosra a cukorral és a vaníliás cukorral.