Mennyiség oldalanként:
Vágjuk cikkekre a megtisztított gombát. Kockázzuk fel a cukkinit. Vágjuk félbe a mozzarella golyókat. A csirkemellet vágjuk csíkokra, majd szórjuk meg grill fűszerkeverékkel, vagy egyszerűen sózzuk, borsozzuk.
Az édesburgonyát mossuk meg, majd szurkáljuk meg egy kicsit villával. Forró sütőben süssük puhára kb. 25 perc alatt.( Mikrohullámú sütőben is elkészíthetjük, úgy sokkal rövidebb idő alatt megpuhul. Tegyük egy műanyag tálba, fedjük le folpackkal és mérettől függően 6-10 perc alatt kész is van.)
A kuszkuszt egy lábosban pirítsuk meg egy kis vajon, vagy olajon, majd öntsük fel lobogó, forró vízzel úgy, hogy lepje el kb. 1 cm-rel. Fedjük le és hagyjuk így állni 10 percig, hogy a kuszkusz szívja magába a vizet és puhuljon meg.
Egy kevés olívaolajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a darált marhahúst és pirítsuk meg.
A cukkinit mossuk meg, majd egy mandolinon vágjunk belőle hosszában szép, vékony szeleteket. Sózzuk be és tegyük félre.
A teljes kiőrlésű tarhonyát pirítsuk meg olíva olajon egy lábosban. Majd öntsük föl forró vízzel úgy, hogy lepje el kb. 2 cm-re. Sózzuk meg a vizet, majd közepes lángon főzzük készre. Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet.
A pennét bő, forrásban lévő sós vízben főzzük meg úgy, hogy a tészta közepe enyhén roppanós maradjon. Majd szűrjük le. Közben a póréhagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra. A vajat forrósítsuk meg és fonnyasszuk meg rajta a pórét.
Áztassuk be a gombát kb. 2 dl forró vízbe. Tisztítsuk meg a póréhagymát, majd vágjuk kisebb kockákra. Dinszteljük meg a vajon puhára. Ezalatt hámozzuk meg a krumplit és kockázzuk fel.
A kekszet daráljuk le, vagy jól törjük össze, majd keverjük össze alaposan 50 g olvasztott vajjal. Egy kb. 24 cm-es csatos tortaforma alját béleljünk ki sütőpapírral, majd erre nyomkodjuk rá a vajas kekszdarát. Tegyük hűtőbe legalább fél órára. A tojásokat üssük egy nagyobb fém tálba.
A paradicsomokat vágjuk apróra. Aprítsuk finomra a petrezselyem zöldet is. Keverjük össze a laktózmentes mascarponét a petrezselyemzölddel és az aszalt paradicsommal. Kissé sózzuk, borsozzuk. A pulykamell filét vágjuk 3-4 vastagabb szeletre.
A lilahagymát hámozzuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre. Öntsük le egy kis almaecettel. Helyezzük a lazacot egy tálra. Tegyük rá a megmosott galambbegy saláta leveleket.
Az édesburgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk pár cm-es kockákra. Egy kicsit forgassuk át olívaolajban, majd tegyük egy tepsibe, és 200 C-os sütőben süssük készre kb. 20 perc alatt. Közben vágjuk finomra a salotta hagymát.
A narancsot hámozzuk meg, majd a hártyák mentén filézzük ki. Készítsük öntetet az olívaolajból és egy evőkanál frissen facsart narancsléből.
Először készítsük el a tésztát. Dolgozzunk hideg vajjal és lehetőleg a lisztet is tegyük hűtőbe használat előtt. Keverjük össze a lisztet egy tk. sóval, majd gyúrjuk össze a kockákra vágott hideg vajjal és a tojássárgájával. 2-3 ek. jéghideg vízzel még dolgozzuk össze.
A hagymát és a fokhagymát vágjuk finomra, a répát pedig kisebb kockákra. 2-3 evőkanál olívaolajon dinszteljük puhára őket. Közben vágjuk cikkekre a megtisztított gombát és adjuk a hagymához. Pirítsuk meg ezt is.