Mennyiség oldalanként:
Pizza tésztát nyújtsuk ki és vágjunk ki belőle 3 db, kb. 10 cm átmérőjű kerek formát egy tálka, vagy forma segítségével. Maradék tésztából a cicafejhez illesszünk fülecskéket.
A pizzatésztát nyújtsuk ki téglalap formájúra. Vágjuk 6 db kisebb téglalappá. Tegyünk mindegyikbe 1-1 szelet sonkát, majd egy-egy mozzarella rudat. Hajtsuk be és zárjuk le szorosan. Kenjük meg őket olívaolajjal.
A spárgának a fás végeit vágjuk le, majd 3-4 perc alatt főzzük meg sós vízben. Ezután azonnal hűtsük le jéghideg vízben, majd vágjuk darabokra. A leveles tésztát hajtsuk ki, a sütőpapírral együtt fektessük egy tepsire.
Vágjunk a jól behűtött dinnye közepéből egy szép kerek szeletet, kb. 3 cm vastagot. Amennyire tudjuk, szedjük ki a magokat. Kenjük meg Szarvasi mascarponéval, majd vágjuk 6 db cikkre.
A pizzatésztát osszuk el 12 egyenlő részre. Gyúrjunk belőlük golyókat, majd nyújtsuk ki őket. Tegyünk egy-egy kiskanál paradicsom szószt mindegyiknek a közepébe. Erre tegyük rá a kolbász szeleteket és a mozzarella golyókat.
A kekszet alaposan daráljuk le, majd keverjük össze a megolvadt vajjal. Béleljük ki egy kb. 24 cm-es csatos tortaforma alját sütőpapírral. Nyomkodjuk rá a kekszdarát. Tegyük 170 C-os sütőbe 10 percre, majd vegyük ki hűlni.
Süssük meg először a süti alját. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Verjük fel a 2 tojást a cukorral szép halványra és habosra. Majd keverjük hozzá a lisztet, sütőport, tejet és olajat.
A bagettet szeleteljük fel, majd kenjük meg a ricottával. A felszeletelt banánt helyezzük a szendvicsekre. Tegyünk még rá pirított diót és csurgassuk le mézzel.
A málna felét törjük össze, majd keverjük össze a mascarponéval, porcukorral és a finomra vágott bazsalikommal. A cantuccinit tördeljük kisebb darabokra.
Melegítsük elő a sütőt 175 C-ra. Keverjük össze a lisztet a cukorral, csipet sóval és a sütőporral. Majd keverjük hozzá a tejet, ricottát,a lereszelt citromhéjat, a vanília aromát és az olvasztott vajat.
A banánokat vágjuk 3-3 db-ra. Szúrjunk beléjük egy-egy fa nyársat. Tegyük egy tányérra őket, fedjük le folpackkal és tegyük a fagyasztóba kb. 2 órára.
A krumplit tegyük fel főni sós vízben. A csirkét vágjuk kisebb csíkokra, szórjuk meg grill fűszerkeverékkel és egy kis olajjal locsoljuk meg.
A tojássárgákat verjük fel a cukorral. Majd keverjük hozzá a mascarponét és a vanília esszenciát. A kis kosárkákat töltsük meg a krémmel.
Egy kb. 6 cm-es kör alakú formával vágjunk ki 4-4 db kört a búzatortillákból. Egy muffin tepsiben kenjük ki a formákat egy kis olajjal.
A meghámozott sárgarépából vágjunk 2-3 mm vastag szeletkéket. Ebből vágjunk ki egy kis háromszög-éket, ez lesz a csőr, a maradék pedig a lába. Egy olívabogyót vágjunk be hosszában, de ne végig.