Mennyiség oldalanként:
A sonkát vágjuk kisebb kockákra és pirítsuk meg egy kis olaj hozzáadásával. Szűrjük le, majd itassuk le a felesleges zsírt.
Készítsük el a tésztát. Válasszuk ketté a tojásokat. A sárgáját verjük fel a cukorral. Külön verjük fel a fehérjét is egy csipet sóval. A lisztet keverjük ki szép lassan a tejjel. Keverjük a tojássárgájához. Majd adjuk hozzá az olvadt vajat és keverjük hozzá óvatosan a felvert tojásfehérjét is.
A nektarint vágjuk vékony szeletekre. A pisztáciát hámozzuk meg és vágjuk nagyobb darabokra.
A céklát kockázzuk fel, majd tegyük egy turmixgépbe. Adjuk hozzá a darabokra vágott salotta hagymát és a fokhagyma gerezdeket.
A sült paprikát hámozzuk meg, magozzuk ki és vágjuk hosszában szélesebb csíkokra, majd nagyobb darabokra. A sonkát vágjuk félbe, majd hajtsuk be őket. A lepényből vágjunk kb 3 cm-es darabokat.
A szőlőt és a mozzarellát vágjuk félbe. A diót törjük negyedekbe.
A finomra vágott zöldfűszereket, a chilit és a fokhagymát keverjük el 3.4 ek extra szűz olíva olajban.
A zöldborsót és az avokádót pürésítsük össze egy konyhai robotgépben. Keverjük össze a mascarponéval, finomra vágott újhagymával, chilivel, citromlével, a bazsalikommal és egy kis sóval, borssal.
A sárgadinnye magjait vájjuk ki, majd egy kicsit a húsából is szedjünk ki, hogy a helyére elférjenek a bogyós gyümölcsök.
2 ek. olíva olajjal és egy pár csepp citromlével keverjünk ki egy kis dresszinget. Forgassuk meg benne a bébi spenótot.
A dinnyét vágjuk darabokra. A saláta leveleit tépkedjük le és alaposan mossuk meg, majd szárítsuk le. A szőlőszemeket vágjuk félbe.
Készítsünk egy paradicsomszószt. Vágjuk finomra a hagymát és 2 ek olíva olajon pároljuk meg. Adjuk hozzá a passatát és hozzuk forrásba. Majd vegyük lejjebb a lángot, hogy csak éppen hogy rotyogjon.
A nektarint vágjuk cikkekre, majd forró grillserpenyőben kevés olíva olajon grillezzük meg.
A gombát tisztítsuk meg, sózzuk és locsoljuk meg olíva olajjal. Tegyük egy hőálló tálba és süssük meg 200 C-os sütőben.
A zöldségeket vágjuk pár centis kockákra. A padlizsánt alaposan sózzuk be, majd hagyjuk kb. 20 percig állni. Ezután jól csavarjuk ki.