Mennyiség oldalanként:
2 ek. olíva olajjal és egy pár csepp citromlével keverjünk ki egy kis dresszinget. Forgassuk meg benne a bébi spenótot.
A dinnyét vágjuk darabokra. A saláta leveleit tépkedjük le és alaposan mossuk meg, majd szárítsuk le. A szőlőszemeket vágjuk félbe.
Készítsünk egy paradicsomszószt. Vágjuk finomra a hagymát és 2 ek olíva olajon pároljuk meg. Adjuk hozzá a passatát és hozzuk forrásba. Majd vegyük lejjebb a lángot, hogy csak éppen hogy rotyogjon.
A nektarint vágjuk cikkekre, majd forró grillserpenyőben kevés olíva olajon grillezzük meg.
A gombát tisztítsuk meg, sózzuk és locsoljuk meg olíva olajjal. Tegyük egy hőálló tálba és süssük meg 200 C-os sütőben.
A zöldségeket vágjuk pár centis kockákra. A padlizsánt alaposan sózzuk be, majd hagyjuk kb. 20 percig állni. Ezután jól csavarjuk ki.
Egy kevés vajon futtassuk meg a málnát, Locsoljuk meg egy kis juharsziruppal. Hagyjuk, hogy a málna egy kis része essen szét, de maradjanak benne egész szemek is. Végül keverjünk hozzá pár csepp balzsamecetet is.
A sajtokat vágjuk 4-4 hosszú csíkba. A sonka szeleteket vágjuk félbe és tekerjük be velük a sajt csíkokat.
A spárgát lobogó sós vízben főzzük meg 3 perc alatt roppanósra, majd gyorsan hűtsük le jéghideg vízben. Majd vágjuk 2-3 darabba őket.
A konzerv lencsét alaposan szűrjük le és öblítsük le alaposan. Tegyük a konyhai robotgépbe a mogyoróval és a mazsolával együtt. Aprítsuk durvára.
Főzzünk először egy tejberizst a tejből és a rizsből. Adjunk hozzá egy pici sót és egy fél teáskanál vanília őrleményt. Kb olyan 25 percig tudjuk csak főzni ezzel a viszonylag kevés tejjel, de nem is kell végig főzzük, mert a sütőben a rizs tovább fog puhulni.
A paradicsomokat bármikor megsüthetjük, pár nappal előre is lehet. A paradicsomokat félbevágjuk, megsózzuk és egy kis friss kakukkfű levelet teszünk a felületükre. Egy tepsire tegyünk sütőpapírt, majd helyezzük rá a sütőrácsot. A sütőrácsra tegyük a paradicsomokat.
A kenyeret és a sonkát kockázzuk fel, a sajtot reszeljük le.
A palacsintatészta összetevőit keverjük össze. Ez egy jó sűrű, amerikai típusú palacsinta tészta lesz. Közepesen forró serpenyőben, kevés olajon vagy margarinon süssük meg a palacsintákat. Ezek kissé vastag, kb. 10 cm átmérőjű palacsinták lesznek. Kb. 18-20 db fog ebből az adagból kijönni.
A kiolvasztott leveles spenótot jól nyomkodjuk ki és aprítsuk fel. Forrósítsunk fel egy serpenyőben 2 ek olíva olajat és pirítsuk meg rajta a spenótot 1-2 perc alatt. Reszeljünk rá fokhagymát.