Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Főételek
Címkék
ÜnnepiAllergének
tej1.
Szeleteljük fel a pulykamellet kb. 1 cm-es szeletekre, és klopfoljuk ki őket óvatosan. Sózzuk-borsozzuk a szeleteket.
2.
Egy serpenyőben futtassuk meg a megtisztított spenótleveleket egy evőkanál vajon, és reszeljünk rá 2-3 gerezd fokhagymát. Adjuk hozzá a ricottát és az aszalt áfonyát. Keverjük jól át, ízesítsük sóval, borssal.
3.
A pulykamell szeletek közepébe tegyünk a töltelékből, hajtsuk be a széleit, majd tekerjük őket fel jó szorosan. Forró olajon pirítsuk körbe őket egy serpenyőben, majd tegyük őket egy olajjal kikent tepsibe, és süssük készre a tekercseket 190-200 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt.
4.
Tálaljuk egy igazi karácsonyi körettel, pl. sütőtökös krumplipürével.
500 g Szarvasi ricotta
1000 g Pulykamell filé
300 g Spenótlevél
80 g Aszalt vörösáfonya
2-3 gerezd Fokhagyma
15 g Vaj
Olaj
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!