leendő
partnereinknek

Pulykamell tekercsek spenóttal és ricottával töltve

PULYKAMELL TEKERCSEK SPENÓTTAL ÉS RICOTTÁVAL TÖLTVE

Elkészítési idő

60-120 perc

PULYKAMELL TEKERCSEK SPENÓTTAL ÉS RICOTTÁVAL TÖLTVE

Kategória

Főételek

PULYKAMELL TEKERCSEK SPENÓTTAL ÉS RICOTTÁVAL TÖLTVE

Cimkék

Ünnepi
PULYKAMELL TEKERCSEK SPENÓTTAL ÉS RICOTTÁVAL TÖLTVE

Allergének

tej

Hozzávalók

500 g Szarvasi ricotta

1000 g Pulykamell filé

300 g Spenótlevél

80 g Aszalt vörösáfonya

2-3 gerezd Fokhagyma

15 g Vaj

Olaj

Bors

Elkészítés

1.

Szeleteljük fel a pulykamellet kb. 1 cm-es szeletekre, és klopfoljuk ki őket óvatosan. Sózzuk-borsozzuk a szeleteket.

2.

Egy serpenyőben futtassuk meg a megtisztított spenótleveleket egy evőkanál vajon, és reszeljünk rá 2-3 gerezd fokhagymát. Adjuk hozzá a ricottát és az aszalt áfonyát. Keverjük jól át, ízesítsük sóval, borssal.

3.

A pulykamell szeletek közepébe tegyünk a töltelékből, hajtsuk be a széleit, majd tekerjük őket fel jó szorosan. Forró olajon pirítsuk körbe őket egy serpenyőben, majd tegyük őket egy olajjal kikent tepsibe, és süssük készre a tekercseket 190-200 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt.

4.

Tálaljuk egy igazi karácsonyi körettel, pl. sütőtökös krumplipürével.