Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
ÜnnepiAllergének
tej , tojás , glutén1.
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral együtt verjük fel egy konyhai robotgépben, majd adjuk hozzá egyenként a 2 tojást. Ezután keverjük bele a ricottát, a lisztet, a szódabikarbónát és a sót.
2.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsire kanalazzunk kanálnyi kis halmokat, majd süssük meg őket kb. 175 fokos sütőben 12-15 perc alatt.
3.
Tegyük őket egy rácsra hűlni. Ezalatt az átszitált porcukorból és a cseppenként hozzáadott citromléből verjünk fel a hófehér, kemény habot.
4.
A kihűlt aprósütemények tetejét mártsuk a citromjégbe, majd szórjunk rájuk karácsonyi díszítő cukorkákat. Hűtőben hosszú napokig is elállnak.
250 g Szarvasi ricotta
120 g Vaj
2 db Tojás
250 g Cukor
10 g Vaníliás cukor
250 g Liszt
1/2 tk Szódabikarbóna
Csipet Só
150 g Porcukor
3-4 ek. Citromlé
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!