leendő
partnereinknek

Pizza margherita

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Vegetáriánus

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A cukrot oldjuk fel a vízben, és keverjük össze a liszttel és az olívaolajjal. Gyúrjuk át a tésztát kb. 2-3 perc alatt, majd hagyjuk fél órát állni. (A liszt minőségétől függően használhatunk több, vagy kevesebb vizet is. A tészta elég ragadós ebben a stádiumban.)

2.

Ezután adjuk hozzá az élesztőt és a sót, majd gyúrjuk át újra 2-3 perc alatt. Osszuk el a tésztát 2-4-felé. Tegyük a tésztalabdákat egy beolajozott tálcára vagy tepsire, és fedjük le folpackkal. Majd meleg helyen kelesszük kb. 2 órát, vagy hűtőben 10-12 órát.

3.

Közben készítsük el a paradicsom szószt. Szűrjük le a paradicsom kockákat. Egy lábosban felhevített olívaolajon pirítsuk enyhén meg a fokhagymát, adjuk hozzá a szárított fűszereket és a paradicsom kockákat. Lassú tűzön időnként kevergetve, lefedve pároljuk kb. 1 órát.

4.

Sütés előtt 15-20 perccel állítsuk be a sütőt a legmagasabb, kb. 250 fokos hőmérsékletre, és a kerek, fém pizzaformákat is tegyük be, hogy jól forrósodjanak át. Ha megkeltek a tésztalabdák, akkor egy kicsit meglisztezett nyújtódeszkára helyezzük őket. Az ujjainkkal csináljunk egy peremet kb. 1 cm-eset úgy, hogy közben forgatjuk a tésztagolyókat az óramutató járásával megegyező irányba. Ezután a tenyerünkkel kinyújtjuk, és közben forgatjuk, így nagy valószínűséggel kerek formája lesz a pizzánknak.

5.

Kenjünk a közepétől kifelé a pizzára 1-1 evőkanál szószt. Tépkedjünk rá scamorza sajtot és locsoljuk meg egy kis olívaolajjal. Vegyük ki a forró formát és tegyük rá a pizzát úgy, hogy ne lógjon le róla. Majd tegyük a sütőbe, és 3-4 perc alatt süssük készre. Ha jól sikerült, akkor kívül ropogós, de belül lágy, finom tésztát kaptunk. Tálalás előtt szórjuk meg bőven friss bazsalikom levelekkel.

Hozzávalók

250 g Scamorza

350 g Kenyérliszt

1 csomag Instant élesztő

Kis kanál Só

4-5 g Cukor

220 ml Víz

1 ek. Olívaolaj

1 doboz Paradicsom konzerv

2 gerezd Fokhagyma

1/2 ek. Bazsalikom

1/2 tk. Oregánó

15-20 db Bazsalikom levél

Bors