Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Vendégváró , ÍnyencAllergének
tej , szójabab1.
Az olívaolajat hevítsük fel egy lábasban. Szórjuk rá a megtisztított, felaprított vöröshagymát, és fonnyasszuk meg rajta. Adjuk hozzá az áttört fokhagymát, szórjuk rá a kimagozott, felaprított chilipaprikát (ha csípősebbre készítenénk, növelhetjük a mennyiségét), majd tegyük rá a darált marhahúst.
2.
Süssük a húst fehéredésig, majd öntsük fel a kétféle paradicsommal, ízesítsük sóval, borssal, római köménnyel, valamint oregánóval és kakukkfűvel. Forraljuk össze, majd lassú tűzön, gyakran megkeverve főzzük tovább. Amikor már sűrűsödik a paradicsom, fokozatosan adagolva öntsük hozzá a sört, és lassú tűzön főzzük sűrű raguvá.
3.
Adjuk hozzá az étcsokit és a fahéjat, ha szükséges, ekkor még utána is fűszerezhetünk. Végül keverjük bele a leszűrt babot, és főzzük még 4-5 percet.
4.
A sajtot süssük meg forró grillserpenyőben. Kezdjük forró serpenyőben, hogy megtartsa a formáját. Rövid idő után vegyük lejjebb a hőt, hogy ne égjen meg, majd kb. egy perc múlva fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük még kb. fél-1 percig.
5.
A kész chili con carnét tálaljuk a grill mozzarellával, szórjuk meg korianderzölddel, és kínáljuk tejföllel.
300 g Chilis Grill Mozzarella
2 ek. Olívaolaj
2 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 db Chili
800 g Darált marhahús
2 doboz Paradicsom konzerv
140 g Sűrített paradicsom
30 g Étcsoki
330 ml világos sör
480 g Vörösbab
1 tk. Kakukkfű
1 tk. Római kömény
1 tk. Oregánó
0.5 tk. Fahéj
Bors
Só
150 g Tejföl
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!