leendő
partnereinknek

Chili con carne chilis grill mozzarellával

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Vendégváró , Ínyenc

Allergének

tej , szójabab

Elkészítés

1.

Az olívaolajat hevítsük fel egy lábasban. Szórjuk rá a megtisztított, felaprított vöröshagymát, és fonnyasszuk meg rajta. Adjuk hozzá az áttört fokhagymát, szórjuk rá a kimagozott, felaprított chilipaprikát (ha csípősebbre készítenénk, növelhetjük a mennyiségét), majd tegyük rá a darált marhahúst.

2.

Süssük a húst fehéredésig, majd öntsük fel a kétféle paradicsommal, ízesítsük sóval, borssal, római köménnyel, valamint oregánóval és kakukkfűvel. Forraljuk össze, majd lassú tűzön, gyakran megkeverve főzzük tovább. Amikor már sűrűsödik a paradicsom, fokozatosan adagolva öntsük hozzá a sört, és lassú tűzön főzzük sűrű raguvá.

3.

Adjuk hozzá az étcsokit és a fahéjat, ha szükséges, ekkor még utána is fűszerezhetünk. Végül keverjük bele a leszűrt babot, és főzzük még 4-5 percet.

4.

A sajtot süssük meg forró grillserpenyőben. Kezdjük forró serpenyőben, hogy megtartsa a formáját. Rövid idő után vegyük lejjebb a hőt, hogy ne égjen meg, majd kb. egy perc múlva fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük még kb. fél-1 percig.

5.

A kész chili con carnét tálaljuk a grill mozzarellával, szórjuk meg korianderzölddel, és kínáljuk tejföllel.

Hozzávalók

300 g Chilis Grill Mozzarella

2 ek. Olívaolaj

2 db Vöröshagyma

4 gerezd Fokhagyma

2 db Chili

800 g Darált marhahús

2 doboz Paradicsom konzerv

140 g Sűrített paradicsom

30 g Étcsoki

330 ml világos sör

480 g Vörösbab

1 tk. Kakukkfű

1 tk. Római kömény

1 tk. Oregánó

0.5 tk. Fahéj

Bors

150 g Tejföl