Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Főételek
Címkék
ÜnnepiAllergének
tej , halak , glutén , tojás1.
A bőrös lazacból húzzuk ki a nagyobb szálkákat, majd szeljük 4 szeletre. Vágjunk beléjük hosszában réseket úgy, hogy a bőrt ne sértsük meg. Sózzuk, borsozzuk.
2.
Közben a megtisztított spenótot 2 evőkanál olívaolajon futtassuk meg. Ízesítsük sóval, borssal, majd reszeljük bele a fokhagymát, és szórjuk meg egy kevés frissen reszelt szerecsendióval is. Adjuk hozzá a mascarponét, és forraljuk össze fél perc alatt, majd töltsük meg vele a lazacba vágott réseket.
3.
Eközben a durvára aprított kenyérszeleteket keverjük össze 2 ek. olívaolajjal, a durvára vágott petrezselyemzölddel, sóval és borssal.
4.
Egy tepsit kenjünk ki olajjal, tegyük rájuk a megtöltött lazac szeleteket, és szórjuk meg a tetejüket a befűszerezett durva kenyérmorzsával. 190 fokos sütőben süssük készre kb. 10 perc alatt. Petrezselymes burgonyával ajánlott tálalni.
250 g Szarvasi mascarpone
300 g Spenótlevél
500 g Lazacfilé
2 szelet Kenyér
2 gerezd Fokhagyma
4 ek. Olívaolaj
1-2 ek. Olaj a sütéshez
1-2 csipet Szerecsendió
Kis csokor Petrezselyemzöld
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!