leendő
partnereinknek

Mascarponeval és spenóttal töltött lazac

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Ünnepi

Allergének

tej , halak , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A bőrös lazacból húzzuk ki a nagyobb szálkákat, majd szeljük 4 szeletre. Vágjunk beléjük hosszában réseket úgy, hogy a bőrt ne sértsük meg. Sózzuk, borsozzuk.

2.

Közben a megtisztított spenótot 2 evőkanál olívaolajon futtassuk meg. Ízesítsük sóval, borssal, majd reszeljük bele a fokhagymát, és szórjuk meg egy kevés frissen reszelt szerecsendióval is. Adjuk hozzá a mascarponét, és forraljuk össze fél perc alatt, majd töltsük meg vele a lazacba vágott réseket.

3.

Eközben a durvára aprított kenyérszeleteket keverjük össze 2 ek. olívaolajjal, a durvára vágott petrezselyemzölddel, sóval és borssal.

4.

Egy tepsit kenjünk ki olajjal, tegyük rájuk a megtöltött lazac szeleteket, és szórjuk meg a tetejüket a befűszerezett durva kenyérmorzsával. 190 fokos sütőben süssük készre kb. 10 perc alatt. Petrezselymes burgonyával ajánlott tálalni.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

300 g Spenótlevél

500 g Lazacfilé

2 szelet Kenyér

2 gerezd Fokhagyma

4 ek. Olívaolaj

1-2 ek. Olaj a sütéshez

1-2 csipet Szerecsendió

Kis csokor Petrezselyemzöld

Bors