leendő
partnereinknek

Kekszes ricottás-banános sajttorta

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi

Allergének

tej

Elkészítés

A sütialaphoz daráld finomra a karamellás kekszet egy aprítógépben. Olvaszd fel a vajat egy kisebb lábasban alacsony lángon. Add hozzá a darált kekszet a vajhoz, és keverd össze.

Nyomkodd a vajas-kekszes keveréket a formába egy kanállal vagy egy pohár aljával jó szorosan.

A sajttortához keverd össze a Szarvasi Fit High Protein banán ízű ricottát, a Spekulatius kekszkrémet és a habfixet. Halmozd a keveréket a süteményalapra, és simítsd el a tetejét. Hűtsd a tortát legalább 2 órán át.

A tetejéhez tedd a kekszkrémet vízgőz fölött melegítsd fel, pár pillanat az egész. A hűtőből vedd ki a tortát, és egyenletesen csorgasd a tetejére, majd hűtsd le a tortát alaposan, legalább 4 órán keresztül.

Óvatosan vedd ki a sajttortát a tortaformából. Akár egy forró késsel lazíthatod is kicsit a széleket. A tetejét díszítheted kekszmorzsával, egész kekszekkel, vagy akár mézeskaláccsal is.

Hozzávalók

3 db Szarvasi Fit High Protein Ricotta - banán ízű

200 g Spekulatius kekszkrém

400 g Spekulatius kekszkrém

80 g Vaj

2 csomag habfixáló