Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , Gyerekeknek , VendégváróAllergének
tej , glutén , tojás1.
Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a szódabikarbónát egy keverő edényben.
2.
Robotgép segítségével verjük fel a felolvasztott vajat a cukorral és a vaníliás cukorral. Majd adjuk hozzá a 2 db citrom lereszelt héját, a ricottát, a tojást és az 1 evőkanál citromlevet. Ezután keverjük ehhez hozzá a lisztes keveréket és a kefirt vigyázva, hogy ne törjük túlságosan meg.
3.
A muffin formákba tegyünk muffin papírokat, és abba kanalazzuk bele a tésztát. 175 fokos sütőben süssük készre kb. 20 perc alatt.
4.
Díszítsük a tetejét cukorka díszekkel. Lezárt dobozban napokig puha, omlós marad a muffinunk.
250 g Szarvasi ricotta
300 g Liszt
1 tk. Sütőpor
1 tk Szódabikarbóna
250 g Cukor
110 g Vaj
1 db Tojás
1 ek. Citromlé
10 g Vaníliás cukor
1 dl Kefir
2 db Citrom
1-2 Csipet Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!