leendő
partnereinknek

Citromos-ricottás muffin

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Gyerekeknek , Vendégváró

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a szódabikarbónát egy keverő edényben.

2.

Robotgép segítségével verjük fel a felolvasztott vajat a cukorral és a vaníliás cukorral. Majd adjuk hozzá a 2 db citrom lereszelt héját, a ricottát, a tojást és az 1 evőkanál citromlevet. Ezután keverjük ehhez hozzá a lisztes keveréket és a kefirt vigyázva, hogy ne törjük túlságosan meg.

3.

A muffin formákba tegyünk muffin papírokat, és abba kanalazzuk bele a tésztát. 175 fokos sütőben süssük készre kb. 20 perc alatt.

4.

Díszítsük a tetejét cukorka díszekkel. Lezárt dobozban napokig puha, omlós marad a muffinunk.

Hozzávalók

250 g Szarvasi ricotta

300 g Liszt

1 tk. Sütőpor

1 tk Szódabikarbóna

250 g Cukor

110 g Vaj

1 db Tojás

1 ek. Citromlé

10 g Vaníliás cukor

1 dl Kefir

2 db Citrom

1-2 Csipet Só