leendő
partnereinknek

Francia lecsó mediterrán fűszeres grill mozzarellával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Vegetáriánus , Gyerekeknek , Ínyenc

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A padlizsánt mossuk meg, karikázzuk fel, dörzsöljük be sóval, és hagyjuk 10 percet állni. Ezután öblítsük le, töröljük szárazra, és vágjuk cikkekre.

2.

Az olívaolajat hevítsük fel egy lábasban. Szórjuk rá a megtisztított, felaprított vöröshagymát, és fonnyasszuk meg rajta. Adjuk hozzá az áttört fokhagymát, majd szórjuk hozzá a megmosott, felcikkezett kaliforniai paprikát.

3.

Öntsük fel a kétféle paradicsommal, ízesítsük sóval, borssal, kakukkfűvel, majd kevés víz hozzáadásával főzzük félpuhára a paprikát. Ekkor adjuk hozzá a padlizsánt és a megmosott, felcikkezett cukkinit is, és főzzük az egészet puhára.

4.

A nokedlihez a lisztet keverjük össze a tojásokkal és egy kevés sóval. Apránként öntsük hozzá a tejet addig, amíg sűrű állagú tésztát kapunk. A bazsalikomot szárazzuk le, leveleit aprítsuk finomra, és keverjük a masszához. Egy nagy lábasban forraljunk vizet, sózzuk meg, és szaggassuk bele a nokedliket. Amikor felszínre jöttek, szűrjük le.

5.

A sajtot süssük meg forró grillserpenyőben. Kezdjük forró serpenyőben, hogy megtartsa a formáját. Rövid idő után vegyük lejjebb a hőt, hogy ne égjen meg, majd kb. egy perc múlva fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük még kb. fél-1 percig.

6.

A kész francia lecsót tálaljuk a bazsalikomos nokedlivel és a grill mozzarellával, díszítsük bazsalikommal.

Hozzávalók

Lecsóhoz

2 g Mediterrán fűszeres grill mozzarella

2 db Padlizsán

2 ek. Olívaolaj

1 db Vöröshagyma

3 gerezd Fokhagyma

3 Kaliforniai paprika

2 doboz Paradicsom konzerv

140 ml Paradicsom passata

2 tk. Kakukkfű

2 db Cukkini

Bors

Bazsalikomos nokedlihez

400 g Liszt

2 db Tojás

350 ml Tej

20 db Bazsalikom levél