Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Vegetáriánus , Gyerekeknek , ÍnyencAllergének
tej , glutén , tojás1.
A padlizsánt mossuk meg, karikázzuk fel, dörzsöljük be sóval, és hagyjuk 10 percet állni. Ezután öblítsük le, töröljük szárazra, és vágjuk cikkekre.
2.
Az olívaolajat hevítsük fel egy lábasban. Szórjuk rá a megtisztított, felaprított vöröshagymát, és fonnyasszuk meg rajta. Adjuk hozzá az áttört fokhagymát, majd szórjuk hozzá a megmosott, felcikkezett kaliforniai paprikát.
3.
Öntsük fel a kétféle paradicsommal, ízesítsük sóval, borssal, kakukkfűvel, majd kevés víz hozzáadásával főzzük félpuhára a paprikát. Ekkor adjuk hozzá a padlizsánt és a megmosott, felcikkezett cukkinit is, és főzzük az egészet puhára.
4.
A nokedlihez a lisztet keverjük össze a tojásokkal és egy kevés sóval. Apránként öntsük hozzá a tejet addig, amíg sűrű állagú tésztát kapunk. A bazsalikomot szárazzuk le, leveleit aprítsuk finomra, és keverjük a masszához. Egy nagy lábasban forraljunk vizet, sózzuk meg, és szaggassuk bele a nokedliket. Amikor felszínre jöttek, szűrjük le.
5.
A sajtot süssük meg forró grillserpenyőben. Kezdjük forró serpenyőben, hogy megtartsa a formáját. Rövid idő után vegyük lejjebb a hőt, hogy ne égjen meg, majd kb. egy perc múlva fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük még kb. fél-1 percig.
6.
A kész francia lecsót tálaljuk a bazsalikomos nokedlivel és a grill mozzarellával, díszítsük bazsalikommal.
2 g Mediterrán fűszeres grill mozzarella
2 db Padlizsán
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
3 Kaliforniai paprika
2 doboz Paradicsom konzerv
140 ml Paradicsom passata
2 tk. Kakukkfű
2 db Cukkini
Só
Bors
400 g Liszt
2 db Tojás
350 ml Tej
20 db Bazsalikom levél
Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!