leendő
partnereinknek
SZIE Regatta 2018

SZIE Regatta 2018

Nagyot mentünk a hétvégén!

A Szarvasi Mozzarella volt a VII. SZIE Regatta főtámogatója. A már nagy hagyományokkal rendelkező nyári vízisport rendezvény június 22. és 24. között a Holt-Körös szarvasi szakaszán zajlott. A 25 sárkányhajós csapat részvételével megrendezett verseny pályája a 44-es főút Holt-Köröst átszelő hidjától a Vízi Színházig tartó 200 méteres szakasz volt. A verseny időfutamokkal kezdődött, amely alapján eldőlt, hogy mely csapatok jutnak tovább, ezt követően kieséses rendszerben folyt tovább a küzdelem. A versenyt az Ybl Miklós Építéstudományi Kar csapata nyerte, második lett az Óvári Gazdászok csapata, bronzérmesek pedig a Selye János Egyetem evezősei lettek. A rendezvényen, amely hatalmas bulival zárult több mint 700-an vettek részt.

Mi az a sárkányhajó?

13 méter hosszú, 20 fős kenu formájú hajó elején egy sárkányfej, végén pedig egy sárkányfarok található. Az evező csapattagok a hajó két oldalán helyezkednek el, s egy dobos adta ütemre és egy kormányos irányításával hajtják előre, rendkívül összehangoltan a hajót.

A Szarvasi Mozzarella a verseny főtámogatójaként helyszíni standot is felállított, ahol a versenyzők pótolhatták fehérje szükségleteiket a verseny előtt és után. A fényképeket a rendezvény társszervezőjétől, a ‘Minden ami Szarvas’-tól kaptuk.


További hírek

Fontos szabályok a túrázáshoz!

2021.11.03

Ne szemetelj! Ne gyújtsd tüzet! és további fontos szabályok ha a természetbe látogatunk.

Túrázási tanácsok egy profitól!

2021.11.03

Az előző cikkben elolvashattátok a TOP 5 hazai túraútvonal ajánlásomat, most pedig folytatnám az őszi túrázással kapcsolatos tanácsaim megosztását veletek.