Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Tészták
Címkék
Allergének
tej1.
A megpucolt lilahagymát vágjuk fél szeletekre és 2 evőkanál olívaolajon kezdjük el fonnyasztani. Ne piruljon, csak essen össze és időnként megkeverve fonnyasszuk kb. 45 percig, amíg nagyon puha nem lesz. (Opcionálisan adhatunk hozzá egy pici cukrot, de anélkül is finom, édeskés íze lesz.)
2.
Ezalatt egy lábosban forraljuk fel a vizet és enyhén sózzuk meg. Öntsük bele a kukoricadarát és kevergetve forraljuk 2-3 percig. Adjuk hozzá a reszelt parmezánt és keverjük el. Majd fedjük le és hagyjuk így egy kis időre.
3.
A szalonnát vágjuk kockákra és a maradék olívaolajon pirítsuk meg.
4.
Egy kisebb tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük rá a polentát. Egy műanyag spatulával kenjük el. A polenta réteg kb. 1-2 cm legyen. Hagyjuk így állni kb. 40 percig, hogy hűljön ki és álljon jól össze.
5.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Kenjünk a polentára a paradicsomszószt melynek a receptjét erre a linkre kattintva éritek el. Erre reszeljünk kb. 10 dkg mozzarella sajtot. Szórjuk meg a lilahagymával és a megpirult szalonna kockákkal. Végül szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt mozzarella sajttal.
6.
Tegyük be a sütőbe kb. 10 percre, míg a sajt szépen ráolvad.
Tipp: A kihűlt polentából különböző formákat is kivághatunk, majd ezeket szórjuk meg külön-külön a feltéttel.
250 g Szarvasi pizza mozzarella
200 g Kukoricadara
4-5 ek. Paradicsom szósz
150 g Szalonna
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!