leendő
partnereinknek

Polenta pizza szalonnával, mozzarellával és karamellizált lilahagymával

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Allergének

tej

Elkészítés

1.

A megpucolt lilahagymát vágjuk fél szeletekre és 2 evőkanál olívaolajon kezdjük el fonnyasztani. Ne piruljon, csak essen össze és időnként megkeverve fonnyasszuk kb. 45 percig, amíg nagyon puha nem lesz. (Opcionálisan adhatunk hozzá egy pici cukrot, de anélkül is finom, édeskés íze lesz.)

2.

Ezalatt egy lábosban forraljuk fel a vizet és enyhén sózzuk meg. Öntsük bele a kukoricadarát és kevergetve forraljuk 2-3 percig. Adjuk hozzá a reszelt parmezánt és keverjük el. Majd fedjük le és hagyjuk így egy kis időre.

3.

A szalonnát vágjuk kockákra és a maradék olívaolajon pirítsuk meg.

4.

Egy kisebb tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük rá a polentát. Egy műanyag spatulával kenjük el. A polenta réteg kb. 1-2 cm legyen. Hagyjuk így állni kb. 40 percig, hogy hűljön ki és álljon jól össze.

5.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Kenjünk a polentára a paradicsomszószt melynek a receptjét erre a linkre kattintva éritek el. Erre reszeljünk kb. 10 dkg mozzarella sajtot. Szórjuk meg a lilahagymával és a megpirult szalonna kockákkal. Végül szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt mozzarella sajttal.

6.

Tegyük be a sütőbe kb. 10 percre, míg a sajt szépen ráolvad.

Tipp: A kihűlt polentából különböző formákat is kivághatunk, majd ezeket szórjuk meg külön-külön a feltéttel.

Hozzávalók

250 g Szarvasi pizza mozzarella

200 g Kukoricadara

4-5 ek. Paradicsom szósz

150 g Szalonna

Bors