Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Falatkák
Címkék
Allergének
1.
A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát vékony szeletekre.
2.
Egy lábosban forrósítsunk fel olíva olajat és pirítsuk meg rajta enyhén a hagymát és a fokhagymát.
3.
Adjuk hozzá a paradicsom konzerveket és a fűszereket. Hozzuk forrásba, majd kis lángon főzzük kb. 45 percet. Ha van időnk, főzzük akár tovább is, még intenzívebb lesz az íze.
4.
A végén ízesítsük sóval és ízlés szerint akár egy kis cukorral. Végül törjük át egy szitán, hogy finom, bársonyos legyen a szósz. Ha túl hígnak találnánk még, akkor tegyük vissza a lábosba és forraljuk még.
3 doboz Paradicsom konzerv
2-3 gerezd Fokhagyma
1 kisebb fej Hagyma
1/3 ek. Bazsalikom
1/2 tk. Oregánó
Só
(OPCIONÁLIS) 15-30 g Cukor
2-3 ek. Olívaolaj