leendő
partnereinknek
Kommandó a Szarvasi Mozzarellánál

Kommandó a Szarvasi Mozzarellánál

Idén tavasszal megalapítottuk a Mozzarella Kommandó különítményt! A bevetések és akciók célja, hogy a gyerekek figyelmét ráirányítsuk az egészséges táplálkozás fontosságára.

Miért van erre szükség?

Mert már gyerekkorban fontos odafigyelni arra, hogy mit eszünk. És azért, mert a legújabb kutatási adatok szerint az Európai Unió tagországai között hazánkban kiemelkedően sok a túlsúlyos ember, sőt az egész világon Magyarországon a 4. legnagyobb az elhízottak aránya.

A Mozzarella Kommandó a gyerekkori elhízás ellen is küzd: a gyermekkori elhízás sokkal veszélyesebb, mint a felnőttkori, mert nagyobb eséllyel alakulnak ki a túlsúlyos gyerekeknél olyan betegségek, mint a magas vérnyomás, a cukorbetegség vagy különböző szív- és érrendszeri megbetegedések.

Mit csinál a Kommandó?

A szarvasi Mozzarella Kommandó a „bevetések” során iskolákba látogat: itt a gyerekek egy előadás keretében tanulhatnak arról, hogy miért fontos az egészséges táplálkozás és hogy mit takar ez. Ezt követően az aznapi menüben központi helyet kap a mozzarella sajt is, hiszen a fejlődő szervezet számára fontos alkotóelem a tejben lévő kalcium. Végül a gyerekek ajándékba kapnak egy tornazsákot is: mert az egészséges táplálkozásnak csak úgy van értelme, ha sportolnak is. A Kommandó emellett kutatást is végez: a gyerekek kérdőívet töltenek ki étkezési szokásaikról. A projekt szakmai partnere a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ).

A Mozzarella Kommandó eddig a szarvasi Szlovák Iskolába és a Gál Ferenc Gyakorló Iskolába látogatott el. Eddig mindenhol örömmel fogadták a csapatot és pozitív visszajelzést kapott a Kommandó, úgyhogy folytatás következik!


További hírek

Ricotta – az egészséges és sokoldalú alapanyag

2020.03.23

Úgy néz ki, mint a túró, felhasználási köre a mascarponéhoz hasonló, és közben sajtnak hívjuk – mi az? A ricotta! Egy kicsi mindegyikből, de közben meg egyik sem.

Várd a húsvéti vendégeidet a Szarvasi Mozzarella finomságaival!

2020.03.23

A húsvétot talán azért várjuk a legtöbben, mert ez egy újabb alkalom arra, hogy összejöjjön ismét a család, hétfőn pedig a locsolkodás alkalmával a kedves ismerőseinket is viszontláthatjuk.