leendő
partnereinknek
Díjat nyert a laktózmentes mascarpone

Díjat nyert a laktózmentes mascarpone

A Szarvasi Mozzarella egyik húzóterméke, a Laktózmentes Mascarpone díjat nyert az első mentes élelmiszerek versenyén. A „Minőségi mentes élelmiszer-termékek versenye” pályázatán 11 kategóriában 42 nyertes született, amelyek közül sajt alkategóriában a Mi nyertünk.

Magyarországon első alkalommal rendeztek olyan élelmiszeripari versenyt, ahol azon termékek kerültek górcső alá, amelyek a mentes kategóriába esnek, azaz a 14 fő allergén anyagok közül legalább egytől, vagy ételintoleranciát okozó anyagoktól mentesek. Magyarországon 2012. január 1-jétől kötelező az élelmiszerek címkéjén, csomagolásán feltüntetni azon anyagokat, amelyek az Európai Bizottság rendeletében is szerepelnek.

A 14 fő allergén anyag a következő (kivételek nélkül1): glutént tartalmazó gabonafélék, rákfélék, tojás, hal, földimogyoró, szójabab, tej, diófélék, zeller, mustár, szezámmag, kén-dioxid, csillagfürt, puhatestűek.

A versenyre nevezett termékeket vizsgálták pl. a csomagolás és címkézés alapján, de vaktesztre is sor került, amely során szerepet kapott az állag, az íz és a küllem is. Az összesen 130 beérkezett pályázat közül sajt alkategóriában a Szarvasi Mozzarella Laktózmentes Marcapone terméke lett a nyertes. A díj kapcsán villáminterjút készítettünk a Mikivel, azaz ifj. Rohony Miklóssal, marketing vezetővel:

Miért neveztetek be a versenyre? Honnan jött az ötlet?

Nem titok, hogy nemrég óta irányítom a marketing területet a cégnél, ám kezdetektől fogva azt gondolom és azzal a célkitűzéssel kezdtem a munkámat, hogy minél több fórumon, minél több helyen és minél többször szükséges megmérettessem a céget és a termékeinket is. Erre azért van szükség, hogy visszajelzéseket kapjunk, egyrészt magunknak, hogy kell-e változtatnunk valamit, vagy csak folytassuk tovább úgy a munkánkat, ahogy eddig végeztük, másrészt az úgymond harmadik fél által, azaz hiteles forrásból származó visszajelzés pedig a fogyasztóinknak fontos. Ez a díj is ilyen: elismerték a munkánkat, aminek nagyon örülünk, és azt gondolom, hogy ez a vásárlóinknak is bizonyosságot jelent, ill. megerősíti őket abban a döntésben, hogy minket választottak.

Mennyi fogy a termékből? Sokan veszik?

Pontos értékesítési adatokat nem szeretnék mondani, de az tény, hogy trendszerűen emelkedik a kereslet a mentes és úgy általában az egészséges termékek iránt. Tehát mi is látjuk, hogy egyre többen keresik a laktózmentes mascarpone-t is.

Mi lesz a következő lépés?

Először igyekszünk tartani a szintet, azaz a kiváló minőséget és a megfelelő mennyiséget, hogy tartsuk a lépést. Emellett folyamatosan fejlesztjük a meglévő termékpalettát, most éppen a csomagolás van napirenden, de új termékek tervei is az asztalon vannak. De ez legyen a jövő meglepetése.

Mi lesz a következő verseny, amin megmérettetitek magatokat?

Ez jó kérdés, figyeljük a piacot és az ágazatot is, hogy éppen milyen események fontosak, ill. hol mit hirdetnek meg, de nézzük azt is, hogy milyen trendek befolyásolják a vásárlókat, mik azok, amik nekik fontosak, hogy mi arra mit tudunk reagálni. És ha van ilyen relevanciájú verseny, akkor mi ott leszünk!

Végezetül, ha már mascarpone díjat nyert, mi a kedvenc süteményed mascarpone-ból?

Én nem vagyok túlságosan édes szájú, de az egyik kedvencem a mascarponés ricottás mandulás torta. (Aminek a receptje megtalálható a weboldalunkon).

1: Az allergének részletes leírását a 1169/2011 EU rendelet II. Melléklete tartalmazza


További hírek

5 kedvenc epres desszertünk

2023.05.12

Használd ki az eperszezont, készíts minél több epres desszertet. Mutatjuk a mi kedvenceinket.