Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Tészták
Címkék
Allergének
tej , glutén1.
A gombát vágjuk szeletekre, a sonkát kockázzuk fel.
2.
Egy serpenyőben pirítsuk meg a gombát és a sonkát. Ízesítsük az apróra vágott fokhagymával és pirítsuk tovább 1-2 percig, majd adjuk hozzá a kiolvasztott, majd jól kicsavart és felaprított spenótot. Pirítsuk még egy percig.
3.
Adjuk hozzá a paradicsomszószt, keverjük jól el benne. A paradicsomszósz receptje ezen a linken érhető el. Ízesítsük sóval, borssal, ha szükséges. Majd húzzuk le a tűzről és hagyjuk kihűlni szinte szobahőmérsékletűre.
4.
Nyújtsuk ki a pizzatésztát egy kilisztezett deszkán kb. 30x40 cm-esre. A pizzatészta receptje ezen a linken érhető el. Tegyük rá a kisebb darabokra tépkedett pizza mozzarellát és a bazsalikom leveleket. Kenjük rá a kihűlt tölteléket, de a széleit legalább 5 cm-re hagyjuk szabadon. A keskenyebbik széleit hajtsuk be, majd a szélesebbik oldalánál tekerjük fel. Tegyük át egy sütőpapírral bélelt tepsire és tegyük a 220 fokosra előmelegített sütőbe.(Ha túl lágy lenne a tésztánk, akkor eleve tehetjük a tepsire és ott töltsük meg, illetve tekerjük föl.)
5.
Süssük így kb. 10 percig, majd vegyük lejjebb a hőt 200 fokra. Süssük így további kb. 25 percig, míg szép barnára sül a tészta. A sütés vége előtt kenegessük meg a kérget vízzel. Ha megsült, tegyük át egy rácsra és hagyjuk hűlni. Kb. 20 perc után felszeletelhetjük.
100 g Szarvasi pizza mozzarella
kb. 500g g Pizzatészta
150 szelet Sonka
200 g Gomba
150 g Spenótlevél
Só
Bors
2 ek. Olívaolaj
Néhány g Liszt
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!