leendő
partnereinknek

Zöldséges, sonkás, sajtos stromboli

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

A gombát vágjuk szeletekre, a sonkát kockázzuk fel.

2.

Egy serpenyőben pirítsuk meg a gombát és a sonkát. Ízesítsük az apróra vágott fokhagymával és pirítsuk tovább 1-2 percig, majd adjuk hozzá a kiolvasztott, majd jól kicsavart és felaprított spenótot. Pirítsuk még egy percig.

3.

Adjuk hozzá a paradicsomszószt, keverjük jól el benne. A paradicsomszósz receptje ezen a linken érhető el. Ízesítsük sóval, borssal, ha szükséges. Majd húzzuk le a tűzről és hagyjuk kihűlni szinte szobahőmérsékletűre.

4.

Nyújtsuk ki a pizzatésztát egy kilisztezett deszkán kb. 30x40 cm-esre. A pizzatészta receptje ezen a linken érhető el. Tegyük rá a kisebb darabokra tépkedett pizza mozzarellát és a bazsalikom leveleket. Kenjük rá a kihűlt tölteléket, de a széleit legalább 5 cm-re hagyjuk szabadon. A keskenyebbik széleit hajtsuk be, majd a szélesebbik oldalánál tekerjük fel. Tegyük át egy sütőpapírral bélelt tepsire és tegyük a 220 fokosra előmelegített sütőbe.(Ha túl lágy lenne a tésztánk, akkor eleve tehetjük a tepsire és ott töltsük meg, illetve tekerjük föl.)

5.

Süssük így kb. 10 percig, majd vegyük lejjebb a hőt 200 fokra. Süssük így további kb. 25 percig, míg szép barnára sül a tészta. A sütés vége előtt kenegessük meg a kérget vízzel. Ha megsült, tegyük át egy rácsra és hagyjuk hűlni. Kb. 20 perc után felszeletelhetjük.

Hozzávalók

100 g Szarvasi pizza mozzarella

kb. 500g g Pizzatészta

150 szelet Sonka

200 g Gomba

150 g Spenótlevél

Bors

2 ek. Olívaolaj

Néhány g Liszt