leendő
partnereinknek

Zöldséges, ricottás frittata

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Reggelik

Címkék

Fitt

Allergének

tej , tojás

Elkészítés

1.

A zöldségeket olvasszuk ki. A lilahagymát szeleteljük fel. Olíva olaj és vaj keverékén pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a zöldségeket és pároljuk rajta 2-3 percig. Sózzuk, borsozzuk.

2.

A tojásokat verjük fel és sózzuk, borsozzuk őket. Egy hőálló tálat béleljünk ki sütőpapírral,majd helyezzük bele a lilahagymás zöldségeket. Öntsük rá a tojást, majd egy kiskanállal kanalazzuk rá, egyenlően elosztva a ricottát.

3.

Tegyük 160 C-os sütőbe kb. 25 percre, míg meg nem sül. Ha már középen is megszilárdul, akkor készen van. Tálalhatjuk forrón, langyosan, de akár hidegen is.

Hozzávalók

150 g Szarvasi ricotta

300 g Fagyasztott zöldségkeverék

6 db Tojás

1 db Lilahagyma

2 ek. Olívaolaj

15 g Vaj

Bors