leendő
partnereinknek

Zöldséges, gombás lencsefőzelék

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Levesek és főzelékek

Címkék

Allergének

tej , zeller

Elkészítés

1.

A lencsefőzelék recept elkészítéséhez, először a gombát áztassuk be langyos vízbe. A lencsét jól öblítsük le, áztatni nem kell.

2.

A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát vágjuk vékony szeletekre. A meghámozott zöldségeket kockázzuk fel.

3.

Forrósítsunk fel olajat egy széles lábasban, majd a zöldségeket a hagymával, a babérlevéllel és a fokhagymával együtt kezdjük pirítani. Kevergessük időnként, ne hagyjuk megégni.

4.

Ezután adjuk hozzá a jól átmosott lencsét és öntsük föl forró húslevessel (kockából is készíthetjük) úgy, hogy 2-3 cm-re ellepje. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot és lefedve főzzük félpuhára.

5.

Ekkor adjuk hozzá a paradicsomot és a gombát az áztató lével együtt. Keverjük jól el, fedjük le újból, majd kis lángon főzzük készre. Időnként kevergessük meg és pótoljuk a folyadékot, ha szükséges.

6.

Végül keverjük hozzá a mascarponét, ízesítsük sóval, borssal. A zöldséges lencsefőzelék tálaláskor szórjuk meg egy kis petrezselyem zölddel.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

500 g Lencse

2 szál Sárgarépa

1 szál Petrezselyemgyökér

50 g Zeller

20 g Gomba

1 doboz Paradicsom konzerv

1 fej Hagyma

1-2 gerezd Fokhagyma

2 db Babérlevél

2 ek. Olaj

Kb. 1,5 l Húsleves

Bors