Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Levesek és főzelékek
Címkék
Allergének
tej , zeller1.
A lencsefőzelék recept elkészítéséhez, először a gombát áztassuk be langyos vízbe. A lencsét jól öblítsük le, áztatni nem kell.
2.
A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát vágjuk vékony szeletekre. A meghámozott zöldségeket kockázzuk fel.
3.
Forrósítsunk fel olajat egy széles lábasban, majd a zöldségeket a hagymával, a babérlevéllel és a fokhagymával együtt kezdjük pirítani. Kevergessük időnként, ne hagyjuk megégni.
4.
Ezután adjuk hozzá a jól átmosott lencsét és öntsük föl forró húslevessel (kockából is készíthetjük) úgy, hogy 2-3 cm-re ellepje. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot és lefedve főzzük félpuhára.
5.
Ekkor adjuk hozzá a paradicsomot és a gombát az áztató lével együtt. Keverjük jól el, fedjük le újból, majd kis lángon főzzük készre. Időnként kevergessük meg és pótoljuk a folyadékot, ha szükséges.
6.
Végül keverjük hozzá a mascarponét, ízesítsük sóval, borssal. A zöldséges lencsefőzelék tálaláskor szórjuk meg egy kis petrezselyem zölddel.
250 g Szarvasi mascarpone
500 g Lencse
2 szál Sárgarépa
1 szál Petrezselyemgyökér
50 g Zeller
20 g Gomba
1 doboz Paradicsom konzerv
1 fej Hagyma
1-2 gerezd Fokhagyma
2 db Babérlevél
2 ek. Olaj
Kb. 1,5 l Húsleves
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!