leendő
partnereinknek

Zöldséges csirke teljes kiőrlésű tarhonyával és light mozzarellával

ZÖLDSÉGES CSIRKE TELJES KIŐRLÉSŰ TARHONYÁVAL ÉS LIGHT MOZZARELLÁVAL

Elkészítési idő

30-60 perc

ZÖLDSÉGES CSIRKE TELJES KIŐRLÉSŰ TARHONYÁVAL ÉS LIGHT MOZZARELLÁVAL

Kategória

Főételek

ZÖLDSÉGES CSIRKE TELJES KIŐRLÉSŰ TARHONYÁVAL ÉS LIGHT MOZZARELLÁVAL

Cimkék

Fitt
ZÖLDSÉGES CSIRKE TELJES KIŐRLÉSŰ TARHONYÁVAL ÉS LIGHT MOZZARELLÁVAL

Allergének

tej , glutén , tojás , zeller

Hozzávalók

100 g Szarvasi mozzarella light

Kb. 250g, 1 nagyobb szelet Csirkemell filé

1 szál Sárgarépa

100 g Zöldbab

1 piros Kaliforniai paprika

1 tk. Oregánó

1 ek. Bazsalikom

1 csokor Petrezselyemzöld

1-2 ek. Olívaolaj

Bors

200 g Tarhonya

50 g Pasztinák

Elkészítés

1.

A teljes kiőrlésű tarhonyát pirítsuk meg olíva olajon egy lábosban. Majd öntsük föl forró vízzel úgy, hogy lepje el kb. 2 cm-re. Sózzuk meg a vizet, majd közepes lángon főzzük készre. Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet.

2.

A megpucolt répát szeleteljük fel, a pasztinákot kockázzuk, vagy szintén szeleteljük. A zöldbabot vágjuk pár cm-es darabokra. Forrázzuk le, majd szűrjük le őket.

3.

Közben a csirkemellet vágjuk csíkokra. Forró serpenyőben, egy kis olíva olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a kockára vágott paprikát és pirítsuk tovább. Majd adjuk hozzájuk a többi zöldséget is. Pirítsuk tovább pár percig. Fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal, ízesítsük sóval, borssal. Végül keverjük hozzá a megfőtt teljes kiőrlésű tarhonyát.

4.

Legvégül tépkedjük bele a light mozzarellát is. Tálaláskor szórjuk meg egy kis petrezselyem zölddel.