leendő
partnereinknek

Zöldséges csirke teljes kiőrlésű tarhonyával és light mozzarellával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Fitt

Allergének

tej , glutén , tojás , zeller

Elkészítés

1.

A teljes kiőrlésű tarhonyát pirítsuk meg olíva olajon egy lábosban. Majd öntsük föl forró vízzel úgy, hogy lepje el kb. 2 cm-re. Sózzuk meg a vizet, majd közepes lángon főzzük készre. Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet.

2.

A megpucolt répát szeleteljük fel, a pasztinákot kockázzuk, vagy szintén szeleteljük. A zöldbabot vágjuk pár cm-es darabokra. Forrázzuk le, majd szűrjük le őket.

3.

Közben a csirkemellet vágjuk csíkokra. Forró serpenyőben, egy kis olíva olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a kockára vágott paprikát és pirítsuk tovább. Majd adjuk hozzájuk a többi zöldséget is. Pirítsuk tovább pár percig. Fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal, ízesítsük sóval, borssal. Végül keverjük hozzá a megfőtt teljes kiőrlésű tarhonyát.

4.

Legvégül tépkedjük bele a light mozzarellát is. Tálaláskor szórjuk meg egy kis petrezselyem zölddel.

Hozzávalók

100 g Szarvasi mozzarella light

Kb. 250g, 1 nagyobb szelet Csirkemell filé

1 szál Sárgarépa

100 g Zöldbab

1 piros Kaliforniai paprika

1 tk. Oregánó

1 ek. Bazsalikom

1 csokor Petrezselyemzöld

1-2 ek. Olívaolaj

Bors

200 g Tarhonya

50 g Pasztinák