
Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Címkék
FittAllergének
tej , glutén , tojás , zeller1.
A teljes kiőrlésű tarhonyát pirítsuk meg olíva olajon egy lábosban. Majd öntsük föl forró vízzel úgy, hogy lepje el kb. 2 cm-re. Sózzuk meg a vizet, majd közepes lángon főzzük készre. Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet.
2.
A megpucolt répát szeleteljük fel, a pasztinákot kockázzuk, vagy szintén szeleteljük. A zöldbabot vágjuk pár cm-es darabokra. Forrázzuk le, majd szűrjük le őket.
3.
Közben a csirkemellet vágjuk csíkokra. Forró serpenyőben, egy kis olíva olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a kockára vágott paprikát és pirítsuk tovább. Majd adjuk hozzájuk a többi zöldséget is. Pirítsuk tovább pár percig. Fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal, ízesítsük sóval, borssal. Végül keverjük hozzá a megfőtt teljes kiőrlésű tarhonyát.
4.
Legvégül tépkedjük bele a light mozzarellát is. Tálaláskor szórjuk meg egy kis petrezselyem zölddel.
100 g Szarvasi mozzarella light
Kb. 250g, 1 nagyobb szelet Csirkemell filé
200 g Tarhonya
1 szál Sárgarépa
50 g Pasztinák
100 g Zöldbab
1 piros Kaliforniai paprika
1 tk. Oregánó
1 ek. Bazsalikom
1 csokor Petrezselyemzöld
1-2 ek. Olívaolaj
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!