
Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Főételek
Címkék
FittAllergének
tej , glutén , tojás1.
A csirkemellet vágjuk csíkokra, vagy kockázzuk fel. Majd szórjuk meg a fűszerkeverékkel és locsoljuk meg egy kis olívaolajjal. Hagyjuk így legalább 10 percig. (Ha van időnk, akár 1-2 órára is.)
2.
Közben szeleteljük fel a meghámozott uborkát, az avokádót és a lilakáposztát. Kockázzuk fel a kaliforniai paprikát. A meghámozott főtt céklát reszeljük le, majd keverjük össze a ricottával, citromlével, sóval és borssal.
3.
Forrósítsunk fel egy serpenyőt, majd pirítsuk meg benne a csirkemell csíkokat, vagy kockákat.
4.
Tálaljuk a csirkemellet a zöldségekkel, a céklás ricotta mártogatóssal és teljes kiőrlésű pirított pita kenyérrel.
250 g Szarvasi ricotta
2 szelet Csirkemell filé
1/4 db Kígyóuborka
1 db Avokádó
1 db Cékla
1/4 db Citrom leve
1 ek. Grill fűszerkeverék
1/2 Kaliforniai paprika
1-2 ek. Olívaolaj
Pita, vagy 4 szelet Kenyér
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!