leendő
partnereinknek

Zöldséges bulgurral és mozzarellával töltött paradicsom

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Vegetáriánus

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

A bulgurt főzzük meg sós vízben a csomagolásán leírtak szerint.

2.

Közben az apróra vágott zöldségekből álló mixet pároljuk meg egy kis vajon.A mozzarella sajtot vágjuk kis kockákra,a petrezselyem zöldet vágjuk finomra.

3.

A közben megfőtt bulgurral keverjük össze a zöldségeket,a sajtot és a petrezselymet.Kissé sózzuk,borsozzuk.

4.

A nagyméretű paradicsomok tetejét vágjuk le,de tegyük félre.A lét és a magokat kaparjuk ki és töltsük meg a bulgurral a paradicsomokat.Helyezzük vissza a tetejüket.

5.

200°C-ra előmelegített sütőben süssük őket készre 10-15 perc alatt.

Hozzávalók

100 g Szarvasi mozzarella light

4 db Paradicsom

150 g Bulgur

200 g Fagyasztott zöldségkeverék

1 csokor Petrezselyemzöld

15 g Vaj

Bors