leendő
partnereinknek

Zöldfűszeres mascarponéval töltött csirkemell teljes kiőrlésű tésztasalátával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Allergének

tej

Elkészítés

1.

Tegyünk fel bő, sós vizet a tésztának forrni. A mascarponét keverjük össze a finomra vágott zöldfűszerekkel és a lereszelt fokhagymával. Enyhén sózzuk, borsozzuk.

2.

A csirkemell filékbe vágjunk zsebeket és töltsük meg őket a zöldfűszeres mascarponéval. Sózzuk, borsozzuk , majd tekerjük be őket 2-2 hajszálvékony sonkaszeletbe.

3.

Pirítsuk le minden oldalukat forró olívaolajban, majd lefedve a serpenyőt, további 4-5 perc alatt süssük készre. Majd hagyjuk pihenni a húst.

4.

Mindeközben főzzük meg a tésztát 4-6 perc alatt, majd szűrjük le. Vágjuk félbe, negyedekbe a koktélparadicsomot és a mini mozzarella sajtot. A kiolvasztott zöldborsót forrázzuk le. Majd keverjük össze mindezeket a tésztával és 2 ek. olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk a tésztát és megszórhatjuk egy kevés finomra vágott zöldfűszerrel is.

5.

A csirkemelleket vágjuk szeletekre és tálaljuk a tésztasalátával.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

2x100 g Szarvasi mozzarella mini

4 szelet Csirkemell filé

200 g Zöldborsó

2 gerezd Fokhagyma

Bors

2 ek. Olívaolaj

OLÍVAOLAJ A SÜTÉSHEZ

4 EK. FRISS ZÖLDFŰSZER (BAZSALIKOM, PETREZSELYEM, OREGÁNÓ)

200 db Koktélparadicsom

300 g FAMÍLIA TELJES KIŐRLÉSŰ VITALE FODROSMETÉLT