leendő
partnereinknek

Zöldfűszeres mascarponés csirkemell

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej

Elkészítés

1.

A csirkemell filéket sózzuk, borsozzuk, vagy egy kevésbé karakteres fűszerkeverékkel szórjuk meg.

2.

Egy serpenyőt forrósítsunk fel, majd jól pirítsuk körbe a mellfiléket. Ha elég vastagok és nagyok a filék, akkor szükségünk lesz arra, hogy sütőben fejezzük be a sütést. Tegyük egy hőálló tálba őket és 200 C-on 5-6 perc alatt süssük készre őket.

3.

Közben az eddig használt serpenyőnkbe öntsük a tejet, hozzuk forrásba. A serpenyőben a lepirult pörzsanyagokat egy fakanállal föl is kaparhatjuk. Adjuk a forró tejhez a mascarponét és a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Óvatosan kevergetve olvasszuk fel a mascarponét, majd forralással kissé sűrítsük be a szószt. Közben fűszerezzük frissen őrölt rózsaborssal és sóval. Végül szórjuk a szószba a frissen vágott zöldfűszereket.

4.

A közben elkészült csirkét tegyük a szószba. Hozzuk újra forrásba és egy rövid ideig még rotyogtassuk össze. Ha kész, tálaljuk teljes kiőrlésű spagettivel.

Hozzávalók

500 g Szarvasi mascarpone

4 szelet Csirkemell filé

300 ml Tej

1 kis csokor Petrezselyemzöld

1 kis csokor Kapor

2 gerezd Fokhagyma

Bors

1-2 ek. Olívaolaj