Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Vegetáriánus , FittAllergének
tej , glutén1.
Keverjük össze a tészta összetevőit, azaz a lisztet, vizet, olíva olajat, élesztőt és sót, majd 8-10 perc alatt dagasszuk meg. Tegyük egy olajjal kikent tálba és fedjük le szintén olajjal bekent folpackkal. Helyezzük meleg helyre és hagyjuk megkelni, kb 1 óra alatt.
2.
Közben forró sütőben süssük meg a kaliforniai paprikát 20-25 perc alatt. Ha kész, tegyük egy tálba és fedjük le folpackkal. 10-15 perc múlva könnyen le tudjuk húzni a héját. Magozzuk ki és vágjuk csíkokra. A cukkínit vágjuk szeletekre, majd sózzuk be, 15-20 perc múlva jól csavarjuk ki és forró grillserpenyőben grillezzük meg.
3.
Ha megkelt a tészta, a finomra vágott zöldfűszereket gyúrjuk bele. Majd nyújtsuk ki téglalap formájúra és tegyük egy olíva olajjal kikent sütőtálba. Az ujjunkkal nyomkodjuk be pontszerűen több helyen. Locsoljuk meg egy kis olíva olajjal. Hagyjuk megint 20-30 percig kelni.
4.
A sütőt melegítsük fel 200 C-ra. A foccaccciát megszórhatjuk durva tengeri sóval mielőtt betesszük a sütőbe. Süssük kb 30 percig. Ha kész, vegyük ki a sütőtálból és tegyük egy sütőrácsra hűlni.
5.
Ha már lehet kezelni, akkor vágjuk szeletekre, majd a szeleteket vágjuk félbe, mint egy zsömlét. Kissé locsoljuk meg olíva olajjal, helyezzünk rájuk grillezett zöldségeket és mozzarella sajtot. A még forró sütőben olvasszuk rá a sajtot pár perc alatt. Ha kész, tehetünk rá még Pármai sonkát is és díszíthetjük bazsalikom levelekkel.
200 g Szarvasi mozzarella
300 g Liszt
160 ml Víz
1 csomag Instant élesztő
1 db Cukkini
1 db Kaliforniai paprika
Néhány szelet Sonka
1 ek. Bazsalikom
1 ek. petrezselyem zöld
2-3 tk. Rozmaring
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!