leendő
partnereinknek

Zöldfűszeres foccaccia szendvics mozzarellával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Vegetáriánus , Fitt

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

Keverjük össze a tészta összetevőit, azaz a lisztet, vizet, olíva olajat, élesztőt és sót, majd 8-10 perc alatt dagasszuk meg. Tegyük egy olajjal kikent tálba és fedjük le szintén olajjal bekent folpackkal. Helyezzük meleg helyre és hagyjuk megkelni, kb 1 óra alatt.

2.

Közben forró sütőben süssük meg a kaliforniai paprikát 20-25 perc alatt. Ha kész, tegyük egy tálba és fedjük le folpackkal. 10-15 perc múlva könnyen le tudjuk húzni a héját. Magozzuk ki és vágjuk csíkokra. A cukkínit vágjuk szeletekre, majd sózzuk be, 15-20 perc múlva jól csavarjuk ki és forró grillserpenyőben grillezzük meg.

3.

Ha megkelt a tészta, a finomra vágott zöldfűszereket gyúrjuk bele. Majd nyújtsuk ki téglalap formájúra és tegyük egy olíva olajjal kikent sütőtálba. Az ujjunkkal nyomkodjuk be pontszerűen több helyen. Locsoljuk meg egy kis olíva olajjal. Hagyjuk megint 20-30 percig kelni.

4.

A sütőt melegítsük fel 200 C-ra. A foccaccciát megszórhatjuk durva tengeri sóval mielőtt betesszük a sütőbe. Süssük kb 30 percig. Ha kész, vegyük ki a sütőtálból és tegyük egy sütőrácsra hűlni.

5.

Ha már lehet kezelni, akkor vágjuk szeletekre, majd a szeleteket vágjuk félbe, mint egy zsömlét. Kissé locsoljuk meg olíva olajjal, helyezzünk rájuk grillezett zöldségeket és mozzarella sajtot. A még forró sütőben olvasszuk rá a sajtot pár perc alatt. Ha kész, tehetünk rá még Pármai sonkát is és díszíthetjük bazsalikom levelekkel.

Hozzávalók

200 g Szarvasi mozzarella

300 g Liszt

160 ml Víz

1 csomag Instant élesztő

1 db Cukkini

1 db Kaliforniai paprika

Néhány szelet Sonka

1 ek. Bazsalikom

1 ek. petrezselyem zöld

2-3 tk. Rozmaring