Zellerszár ráksalátával

ZELLERSZÁR RÁKSALÁTÁVAL

Elkészítési idő

5-30 perc

ZELLERSZÁR RÁKSALÁTÁVAL

Kategória

Saláták

ZELLERSZÁR RÁKSALÁTÁVAL

Cimkék

Vegetáriánus , Vendégváró
ZELLERSZÁR RÁKSALÁTÁVAL

Allergének

tej , rákfélék , tojás , mustár , zeller

Hozzávalók

30 g Szarvasi mascarpone

200 g Tisztított rákfarok

2 ek. Majonéz

1 szál Újhagyma

1 szelet piros Kaliforniai paprika

1 szelet zöld Kaliforniai paprika

Kb. 10 cm-es, 12 szál Zellerszár

Bors

1 ek. Citromlé

Elkészítés

1.

A rákot olvasszuk ki, majd főzzük meg 3-4 perc alatt sós vízben. Szűrjük le és gyorsan hűtsük ki hideg vízben. Ezután vágjuk kisebb darabokra.

2.

Vágjuk kisebb darabokra a paprikát és az újhagymát is.

3.

Keverjük össze az összetevőket alaposan. Ízesítsük sóval, borssal, pár csepp citromlével.

4.

A zellerszárakat vágjuk kb. 10 cm-es darabokra, majd az aljukról távolítsuk el a fás részt, ez talpnak is megteszi, így nem fognak eldőlni tálaláskor.

5.

Töltsük meg a zellerszárak vájatát a salátával és tálaljuk. Előételnek is, vendégvárónak is kínálhatjuk.