Elkészítési idő
120 percnél több
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tojás , tej , glutén , szójabab1.
Egy kb. 40*30 cm-es tepsit kizsírozunk, lisztezünk, a sütőt előmelegítjük 170 fokra.
2.
A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük. A vajat kihabosítjuk, hozzákeverjük a porcukrot a lereszelt fehércsokoládét és egy kevés mandula aromát, majd egyenként a tojások sárgáját. Ezután hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a habbá vert fehérjét. A masszát két egyenlő részre osztjuk, az egyiket pirosra, a másikat zöldre színezzük. A tepsi egyik felére a piros, a másik felére a zöld masszát öntjük, egy kis darab sütőpapírral elválasztjuk egymástól a piros és a zöld masszát, majd 170 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük. Sütés után alávágunk.
3.
A krémhez 0,5 dl tejszínt 5 dkg vajjal forrásig melegítünk, beleszórunk 10 dkg fehércsokoládét, elkeverjük, miután elolvadt a csoki, kihűlésig félretesszük.
4.
15 dkg vajat kihabosítunk, hozzákeverünk két evőkanál mézet, az őrölt mandulát, a kihűlt fehércsokoládés krémet és a mascarponét, ha szükséges mandula aromával még ízesíthetjük.
5.
A kihűlt piros és zöld színű tésztát egyenlő nagyságura vágjuk, a 15 dkg marcipánt a tésztákkal megegyező nagyságúra, kb. 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk.
6.
A zöld tésztát vékonyan megkenjük a krémmel és ráhelyezzük a kinyújtott marcipánlapot, majd a maradék krémet is rákenjük a tésztára és ráhelyezzük a piros tésztát. Hűtőbe helyezzük, hogy a krém megdermedjen.
7.
A tejszínt habbá verjük, majd 3 egyenlő részre osztjuk és az egyiket pirosra, a másikat zöldre színezzük, a harmadik részt fehéren hagyjuk.
8.
A betöltött tésztát, miután megdermedt háromszor szélesebb csíkokra vágjuk, mint amilyen széles a díszítőcső. A tejszínhabot nyomózsákba helyezzük és piros, fehér, zöld csíkokat nyomunk a tészta tetejére, majd szeleteljük.
9.
A díszítéshez használhatunk kész zászlókat, de saját magunk is készíthetünk marcipánból és hurkapálcából vagy gyufaszálból, amit célszerű előtte nap elkészíteni, hogy megfelelő legyen a tartása. Minden szelet tetejére beszúrunk egy zászlót és tálaljuk.
5 db Tojás
10 g Porcukor
10 g Vaj
10 g Liszt
50 g Fehér csoki
1 tk. Sütőpor
Só
piros és zöld Ételfesték
100 g Szarvasi mascarpone
50 ml Tejszín
100 g Fehér csoki
200 g Vaj
100 g Őrölt mandula
2 ek. Méz
200 g Marcipán
Mandula aroma
150 ml Tejszín
Néhány hurkapálcika vagy gyufaszál
Piros és zöld Ételfesték
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!