leendő
partnereinknek

Vargányás arancini

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Vegetáriánus

Allergének

tej , zeller , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A szárított vargányát áztassuk be kb. 2 dl kézmeleg vízbe kb. fél órára. Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát.

2.

Forrósítsunk fel egy evőkanál vajat egy széles aljú lábosban. Pirítsuk üvegesre rajta a hagymát és a fokhagymát.

3.

Adjuk hozzá a rizst és pirítsuk fehéredésig, időnként megkeverve.

4.

Majd főzzünk belőle rizottót a szokásos módon. A forró zöldséglevesből merjünk rá egy merőkanállal, majd hagyjuk, hogy a rizs fölvegye azt. Ezután merjünk rá még egy kanállal és folytassuk addig, míg el nem fogy a levesünk, illetve a rizottó kész nem lesz.

5.

Közben a beáztatott gombát vágjuk nagyobb darabokra. Egy serpenyőben pirítsuk meg a másik evőkanál vajon. A gomba áztató levéből is önthetünk a rizottóba a zöldségleves mellett a még intenzívebb ízek kedvéért. Ha kész a rizottó, akkor keverjük hozzá. Ízesítsük még reszelt parmezánnal, citromhéjjal és ízlés szerint sóval, borssal. Öntsük át egy tepsire, hagyjuk hűlni.

6.

Ha kihűlt, gyúrjunk belőlük kisebb gombócokat, mindegyik közepébe tegyünk egy-egy mini mozzarellát, így 15-16 darab gombócot fogunk kapni.

7.

Panírozzuk be őket a szokásos módon, majd süssük ki őket szép pirosra forró olajban. Ha szükséges, fejezzük be a sütést forró sütőben. Tálaljuk salátával.

Hozzávalók

100 g Szarvasi mozzarella mini

200 g Rizs

25 g Vargánya

80 g Parmezán sajt

1000 ml Zöldségleves

1 fej Hagyma

2 gerezd Fokhagyma

2 tk. Citromhéj

2 g Vaj

Liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírhoz

Olaj a sütéshez

Bors