Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Főételek
Címkék
VegetáriánusAllergének
tej , zeller , glutén , tojás1.
A szárított vargányát áztassuk be kb. 2 dl kézmeleg vízbe kb. fél órára. Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát.
2.
Forrósítsunk fel egy evőkanál vajat egy széles aljú lábosban. Pirítsuk üvegesre rajta a hagymát és a fokhagymát.
3.
Adjuk hozzá a rizst és pirítsuk fehéredésig, időnként megkeverve.
4.
Majd főzzünk belőle rizottót a szokásos módon. A forró zöldséglevesből merjünk rá egy merőkanállal, majd hagyjuk, hogy a rizs fölvegye azt. Ezután merjünk rá még egy kanállal és folytassuk addig, míg el nem fogy a levesünk, illetve a rizottó kész nem lesz.
5.
Közben a beáztatott gombát vágjuk nagyobb darabokra. Egy serpenyőben pirítsuk meg a másik evőkanál vajon. A gomba áztató levéből is önthetünk a rizottóba a zöldségleves mellett a még intenzívebb ízek kedvéért. Ha kész a rizottó, akkor keverjük hozzá. Ízesítsük még reszelt parmezánnal, citromhéjjal és ízlés szerint sóval, borssal. Öntsük át egy tepsire, hagyjuk hűlni.
6.
Ha kihűlt, gyúrjunk belőlük kisebb gombócokat, mindegyik közepébe tegyünk egy-egy mini mozzarellát, így 15-16 darab gombócot fogunk kapni.
7.
Panírozzuk be őket a szokásos módon, majd süssük ki őket szép pirosra forró olajban. Ha szükséges, fejezzük be a sütést forró sütőben. Tálaljuk salátával.
100 g Szarvasi mozzarella mini
200 g Rizs
25 g Vargánya
80 g Parmezán sajt
1000 ml Zöldségleves
1 fej Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 tk. Citromhéj
2 g Vaj
Liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírhoz
Olaj a sütéshez
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!