leendő
partnereinknek

Vargabéles ricottával

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A cérnametéltet főzzük meg a csomagolásán leírtak szerint, majd szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel.

2.

Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját verjük fel a cukorral szép krémesre. A fehérjéket szintén verjük fel jó habosra.

3.

A cukros sárgáját keverjük jól össze a ricottával, a tejföllel, a vaníliarúd kikapart magjaival, a mazsolával és a cérnametélttel. Végül keverjük hozzá óvatosan a felvert tojásfehérjét is.

4.

Vajazzuk ki a tepsinket, majd helyezzünk rá egy réteslapot. Kenjük meg olvasztott vajjal, szórjuk meg egy kis zsemlemorzsával, majd tegyük rá a következő réteslapot. Készítsünk így 4 réteslap réteget. Majd erre öntsük rá a tölteléket.

5.

Erre szintén jön 4 réteslap, ugyanígy megvajazva, zsemlemorzsával megszórva.

6.

Tegyük 160 C-os sütőbe és süssük kb. 45 percig, míg szép aranybarna nem lesz. Miután kivettük, hagyjuk kicsit hűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Hozzávalók

250 g Szarvasi ricotta

180 g Cérnametélt

4 db Tojás

1 db Vanília rúd

3-4 ek. Mazsola

75 g Cukor

60 g Tejföl

8 darab, kb. 1 csomag Réteslap

30-45 g Vaj

2-3 ek. Zsemlemorzsa