
Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
VendégváróAllergének
tej , glutén , tojás1.
A cérnametéltet főzzük meg a csomagolásán leírtak szerint, majd szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel.
2.
Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját verjük fel a cukorral szép krémesre. A fehérjéket szintén verjük fel jó habosra.
3.
A cukros sárgáját keverjük jól össze a ricottával, a tejföllel, a vaníliarúd kikapart magjaival, a mazsolával és a cérnametélttel. Végül keverjük hozzá óvatosan a felvert tojásfehérjét is.
4.
Vajazzuk ki a tepsinket, majd helyezzünk rá egy réteslapot. Kenjük meg olvasztott vajjal, szórjuk meg egy kis zsemlemorzsával, majd tegyük rá a következő réteslapot. Készítsünk így 4 réteslap réteget. Majd erre öntsük rá a tölteléket.
5.
Erre szintén jön 4 réteslap, ugyanígy megvajazva, zsemlemorzsával megszórva.
6.
Tegyük 160 C-os sütőbe és süssük kb. 45 percig, míg szép aranybarna nem lesz. Miután kivettük, hagyjuk kicsit hűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.
250 g Szarvasi ricotta
180 g Cérnametélt
4 db Tojás
1 db Vanília rúd
3-4 ek. Mazsola
75 g Cukor
60 g Tejföl
8 darab, kb. 1 csomag Réteslap
30-45 g Vaj
2-3 ek. Zsemlemorzsa
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!