leendő
partnereinknek

Vaníliás ricotta fánkocskák

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Allergének

tej , tojás

Elkészítés

1.

Verjük föl a tojást, majd keverjük hozzá a cukrot, a ricottát és a vanília aromát.

2.

Majd keverjük hozzá a sütőport és a lisztet.

3.

Egy serpenyőben, vagy lábosban forrósítsunk fel olajat. Egy nedves kanállal szedjünk ki a masszából kisebb gombócokat és süssük meg a forró olajban egyszer megfordítva őket. Ha kész, szedjük ki egy perforált kanállal a fánkocskákat konyhai papírtörlővel kibélelt tányérra. Tálaljuk porcukorral megszórva. Kínálhatunk hozzá valamilyen lekvárt is.

Hozzávalók

250 g Szarvasi ricotta

3 db Tojás

1 tk. Sütőpor

1/4 ek. Vanília aroma

PORCUKOR, LEKVÁR A TÁLALÁSHOZ