leendő
partnereinknek

Vanília fagylalt mézes, rozmaringos őszibarackkal

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Allergének

tej , tojás

Elkészítés

1.

Verjük fel a tojássárgáját a cukorral szép halvány színűre és krémesre.

2.

Közben melegítsük fel a tejet, majd óvatosan keverjük hozzá a tojássárgájához. Kaparjuk ki a vanília rudat és azt is adjuk hozzá.

3.

Majd egy műanyag spatula segítségével tegyük vissza a melegítő edénybe a krémet. Keverjük hozzá a mascarponét is és kis lángon, időnként megkeverve főzzük meg sűrűre. Vigyázzunk, hogy a tojás ne csomósodjon össze.

4.

Majd tegyük hűtőbe és alaposan hűtsük le. Ha megfelelően lehűlt, akkor a szintén hideg fagylaltgépbe öntsük és készítsünk belőle fagylaltot. Majd tegyük a fagyasztóba és hagyjuk megfagyni.

5.

Közben az őszibarackokat felezzük meg és magozzuk ki. Egy serpenyőbe, vagy lábosba tegyük a mézet és a rozmaringot. Melegítsük fel és adjuk hozzá az őszibarackokat. Önthetünk hozzá egy kis fehér bort, vagy vizet és ebben a szirupban pároljuk a gyümölcsöket pár percig. Addig pároljuk csak, míg a héjukat le tudjuk húzni, ne legyenek túl puhák. Tálaljuk a vaníliafagylalttal.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

500 ml Tej

1 db Vanília rúd

120 g Cukor

4 db Tojás sárgája

4 darab nektarin vagy 4 db Őszibarack

10-15 cm Rozmaring ág

4 ek. Méz