
Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Allergének
tej , tojás1.
Verjük fel a tojássárgáját a cukorral szép halvány színűre és krémesre.
2.
Közben melegítsük fel a tejet, majd óvatosan keverjük hozzá a tojássárgájához. Kaparjuk ki a vanília rudat és azt is adjuk hozzá.
3.
Majd egy műanyag spatula segítségével tegyük vissza a melegítő edénybe a krémet. Keverjük hozzá a mascarponét is és kis lángon, időnként megkeverve főzzük meg sűrűre. Vigyázzunk, hogy a tojás ne csomósodjon össze.
4.
Majd tegyük hűtőbe és alaposan hűtsük le. Ha megfelelően lehűlt, akkor a szintén hideg fagylaltgépbe öntsük és készítsünk belőle fagylaltot. Majd tegyük a fagyasztóba és hagyjuk megfagyni.
5.
Közben az őszibarackokat felezzük meg és magozzuk ki. Egy serpenyőbe, vagy lábosba tegyük a mézet és a rozmaringot. Melegítsük fel és adjuk hozzá az őszibarackokat. Önthetünk hozzá egy kis fehér bort, vagy vizet és ebben a szirupban pároljuk a gyümölcsöket pár percig. Addig pároljuk csak, míg a héjukat le tudjuk húzni, ne legyenek túl puhák. Tálaljuk a vaníliafagylalttal.
250 g Szarvasi mascarpone
500 ml Tej
1 db Vanília rúd
120 g Cukor
4 db Tojás sárgája
4 darab nektarin vagy 4 db Őszibarack
10-15 cm Rozmaring ág
4 ek. Méz
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!