leendő
partnereinknek

Valentin-napi eperzselé mascarpone krémmel

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , tojás

Elkészítés

1.

A gyümölcskocsonyát készítsük el a tasakján leírtak szerint. Tegyünk hordóformájú poharakat egy muffin sütőformába úgy, hogy azok ferdén álljanak a formában.

2.

Így tegyünk mindegyik aljába összedarabolt epret, majd öntsük rá a közben elkészült zselét. Tegyük hidegre, így kb. 10 perc alatt meg is fog dermedni. Vigyázzunk, hogy a poharak ne mozduljanak el, így fog a zselé „ferdén” megdermedni.

3.

Válasszuk szét a tojások sárgáit a fehérjéktől. A sárgákat verjük fel a cukorral, majd keverjük hozzá a mascarponét. Ezután verjük föl a fehérjét is és óvatosan keverjük a krémhez. Tegyük habzsákba az egészet és egy csillagcső segítségével nyomjuk a krémet a zselére. A tetejét díszítsük eperrel.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

3 db Tojás

3 ek., kb. 45 g Cukor

1 csomag Piros gyümölcskocsonya

8-10 db Eper