leendő
partnereinknek

Tortilla spenóttal, ricottával és baconnel

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Szendvicsek

Címkék

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

Pirítsuk meg a bacon szeleteket, majd tegyük őket félre hűlni, hogy még ropogósabbak legyenek.

2.

A maradék zsiradékon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd adjuk hozzá jól kicsavart, majd felaprított spenótot. 1-2 percig pirítsuk, időnként megkeverve.

3

Keverjük hozzá a leszűrt és lecsöpögtetett babot. Szórjuk meg sóval, borssal és egy kis chili pehellyel.

4.

Vágjuk cikkekre a paradicsomot, majd keverjük a spenóthoz.

5.

A tortilla lapokat melegítsük fel, majd osszuk el a spenótos tölteléket a két lap között. Kanalazzunk rájuk ricottát, végül tegyük bele a ropogós bacon szeleteket is. Hajtsuk össze a lapokat és tálaljuk egy kis salátával.

Hozzávalók

125 g Szarvasi ricotta

2 db Tortilla lap

450 g Spenótlevél

1 fej Hagyma

1 db Paradicsom

400 g Vörösbab

1 db Chili

100 g Bacon

1-2 ek. Olívaolaj

Bors