
Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Főételek
Címkék
FittAllergének
tej1.
Kezdjük a főzést a paradicsomszósszal, mert minél tovább főzzük, annál zamatosabb lesz. Aprítsuk fel a vöröshagymát és a fokhagymát 2-3 evőkanál olíva olajon. Adjuk hozzá a babérlevelet, a bazsalikomot, az oregánót és a kakukkfüvet. Ezeket jól keverjük el benne. Öntsük hozzá a paradicsomkonzerveket, majd hozzuk forrásba, és lassú tűzön fedél nélkül főzzük kb. másfél órát. (Főzhetjük tovább is, ha időnk engedi, hiszen akkor még finomabb, koncentráltabb ízű paradicsomszószunk lesz.) Ízesítsük sóval, borssal, és ízlés szerint egy kis cukorral. Ha kész a szósz, akkor egy szitán át is passzírozhatjuk, hogy még bársonyosabb legyen. Szezonban a főzés vége előtt 1-2 perccel apríthatunk bele sok-sok friss bazsalikom levelet is.
2.
A cukkíniket hosszában vágjuk ketté. Egy kanállal vájjuk ki a magokat. Lehet kicsit mélyebb is a vájat, ebbe fogjuk tölteni a tölteléket. Locsoljuk meg egy kis olíva olajjal, sózzuk, borsozzuk és 200 fokos sütőben süssük meg kb. 20 perc alatt.
3.
Közben egy lábasban főzzük meg a rizst.
4.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat és a közben felaprított hagymát pirítsuk meg rajta. Adjuk hozzá a darált húst és lassú-közepes lángon pirítsuk tovább. Fűszerezzük meg a szárított fűszerekkel és ízlés szerint sóval, borssal. Pirítsuk így kb. 15 percig. Majd keverjük össze a közben megfőtt rizzsel. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és az apróra vágott petrezselyem zöldet.
5.
Töltsük meg vele a megsült cukkíniket. Tegyünk a tetejükre karikára vágott Szarvasi Mozzarella sajtot. Tegyük a 200 fokos sütőbe és süssük készre 10-12 perc alatt, hogy a sajt is szépen ráolvadjon.
6.
Tálaljuk a közben elkészült paradicsomszósszal.
200 g Szarvasi mozzarella
500 g Darált sertéshús
150 g Rizs
4 db Cukkini
2 KISKANÁL SZÁRÍTOTT BAZSALIKOM
1 tk. Oregánó
2 KISKANÁL SZÁRÍTOTT KAKUKKFŰ
1 csokor Petrezselyemzöld
2 db Vöröshagyma
2-3 tk. Citromhéj
2 ek. Olaj
1-2 ek. Olívaolaj
SÓ, BORS, CUKOR (OPCIONÁLIS)
2 doboz Paradicsom konzerv
1 db Babérlevél
3 gerezd Fokhagyma
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!