leendő
partnereinknek

Töltött cukkini laktózmentes mozzarellával

TÖLTÖTT CUKKINI LAKTÓZMENTES MOZZARELLÁVAL

Elkészítési idő

30-60 perc

TÖLTÖTT CUKKINI LAKTÓZMENTES MOZZARELLÁVAL

Kategória

Főételek

TÖLTÖTT CUKKINI LAKTÓZMENTES MOZZARELLÁVAL

Cimkék

Vegetáriánus
TÖLTÖTT CUKKINI LAKTÓZMENTES MOZZARELLÁVAL

Allergének

glutén

Hozzávalók

4 db Cukkini

150 g Kuszkusz

1 db piros Kaliforniai paprika

15-20 db Bazsalikom levél

Bors

OLÍVAOLAJ

Elkészítés

1.

ITT TARTOKA cukkiniket mossuk meg, majd szárítsuk le. Vágjuk hosszában félbe őket. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük rájuk a felezett cukkiniket. Locsoljuk le egy kis olívaolajjal, és sózzuk, borsozzuk őket. Tegyük 200 °C-ra előmelegített sütőbe és süssük kb. 15 percig.

2.

Közben egy lábosban forrósítsunk föl 2 ek. olívaolajat. Pirítsuk meg rajta enyhén a kuszkuszt. Majd öntsük le 200 ml forró vízzel. Fedjük le és zárjuk el a lángot alatta. Hagyjuk kb. 10 perc alatt begőzölni.

3.

Ha kész, egy villával lazítsuk föl, hogy a szemek különváljanak egymástól. Hagyjuk kicsit hűlni.

4.

Ezalatt vágjuk kisebb kockákra a laktózmentes sajtot és a kaliforniai paprikát. A bazsalikomot vágjuk finomra. Keverjük össze őket a kuszkusszal, a fenyőmaggal együtt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

5.

A közben megsült cukkinik magjait távolítsuk el egy kiskanállal. Ebbe a mélyedésbe töltsük a tölteléket. Tegyük vissza a sütőbe kb. 10 percre, míg a laktózmentes mozzarella darabkák megolvadnak. Tálaljuk azonnal, vagy akár szobahőmérsékleten.