Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Címkék
VegetáriánusAllergének
tej , glutén1.
A cukkiniket mossuk meg, majd szárítsuk le. Vágjuk hosszában félbe őket. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük rájuk a felezett cukkiniket. Locsoljuk le egy kis olívaolajjal, és sózzuk, borsozzuk őket. Tegyük 200 °C-ra előmelegített sütőbe és süssük kb. 15 percig.
2.
Közben egy lábosban forrósítsunk föl 2 ek. olívaolajat. Pirítsuk meg rajta enyhén a kuszkuszt. Majd öntsük le 200 ml forró vízzel. Fedjük le és zárjuk el a lángot alatta. Hagyjuk kb. 10 perc alatt begőzölni.
3.
Ha kész, egy villával lazítsuk föl, hogy a szemek különváljanak egymástól. Hagyjuk kicsit hűlni.
4.
Ezalatt vágjuk kisebb kockákra a laktózmentes sajtot és a kaliforniai paprikát. A bazsalikomot vágjuk finomra. Keverjük össze őket a kuszkusszal, a fenyőmaggal együtt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
5.
A közben megsült cukkinik magjait távolítsuk el egy kiskanállal. Ebbe a mélyedésbe töltsük a tölteléket. Tegyük vissza a sütőbe kb. 10 percre, míg a laktózmentes mozzarella darabkák megolvadnak. Tálaljuk azonnal, vagy akár szobahőmérsékleten.
100 g Szarvasi mozzarella light
4 db Cukkini
150 g Kuszkusz
1 db piros Kaliforniai paprika
15-20 db Bazsalikom levél
Só
Bors
Olívaolaj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!