Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Főételek
Címkék
FittAllergének
tej , halak , glutén1.
A halfiléket sózzuk be és tegyük félre kb. fél órára őket.
2.
Ezalatt készítsük el a borsópürét. Sós vízben főzzük meg a borsót 3-4 perc alatt. Az utolsó egy percben adjuk hozzá a bazsalikom leveleket. Majd szűrjük le, egy kevés vizet, kb. egy pohárnyit tegyünk félre. Botmixerrel alaposan pürésítsük, adjunk hozzá a félre tett vízből annyit, amennyit szeretnénk. Citromlével, sóval és borssal ízesítsük. Ha különlegesen sima pürét szeretnénk, törjük át egy szitán. Végül keverjük hozzá a mascarponét.
3.
Papírtörlővel törölgessük le róluk a nedvességet, majd forgassuk meg egy kis lisztben. Kevés forró olajban süssük ki őket. Ha túl vastagok a szeletek, akkor fejezzük be a sütőben a sütést. Egyébként kis, közepes lángon sütve a gázon is elkészül. Tálaljuk a halat a borsópürével.
250 g Szarvasi mascarpone
500 g Tőkehalfilé
1000 g Zöldborsó
1 db Citrom
12-15 db Bazsalikom levél
Só
Bors
Liszt
Olaj a sütéshez
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!