leendő
partnereinknek

Tőkehalfilé mascarponés borsópürével

TŐKEHALFILÉ MASCARPONÉS BORSÓPÜRÉVEL

Elkészítési idő

5-30 perc

TŐKEHALFILÉ MASCARPONÉS BORSÓPÜRÉVEL

Kategória

Főételek

TŐKEHALFILÉ MASCARPONÉS BORSÓPÜRÉVEL

Cimkék

TŐKEHALFILÉ MASCARPONÉS BORSÓPÜRÉVEL

Allergének

tej , halak , glutén

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

500 g Tőkehalfilé

1000 g Zöldborsó

1 db Citrom

12-15 db Bazsalikom levél

Bors

Liszt

Olaj a sütéshez

Elkészítés

1.

A halfiléket sózzuk be és tegyük félre kb. fél órára őket.

2.

Ezalatt készítsük el a borsópürét. Sós vízben főzzük meg a borsót 3-4 perc alatt. Az utolsó egy percben adjuk hozzá a bazsalikom leveleket. Majd szűrjük le, egy kevés vizet, kb. egy pohárnyit tegyünk félre. Botmixerrel alaposan pürésítsük, adjunk hozzá a félre tett vízből annyit, amennyit szeretnénk. Citromlével, sóval és borssal ízesítsük. Ha különlegesen sima pürét szeretnénk, törjük át egy szitán. Végül keverjük hozzá a mascarponét.

3.

Papírtörlővel törölgessük le róluk a nedvességet, majd forgassuk meg egy kis lisztben. Kevés forró olajban süssük ki őket. Ha túl vastagok a szeletek, akkor fejezzük be a sütőben a sütést. Egyébként kis, közepes lángon sütve a gázon is elkészül. Tálaljuk a halat a borsópürével.