Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Reggelik
Címkék
VendégváróAllergének
tej , tojás1.
A kiolvasztott leveles spenótot jól nyomkodjuk ki és aprítsuk fel. Forrósítsunk fel egy serpenyőben 2 ek olíva olajat és pirítsuk meg rajta a spenótot 1-2 perc alatt. Reszeljünk rá fokhagymát.
2.
Tegyük át egy tálba. Adjuk hozzá a reszelt füstölt mozzarella sajtot, a felkockázott sonkát és a negyedelt, vagy hat részre vágott koktélparadicsom darabokat. Sózzuk, borsozzuk és keverjük össze.
3.
Egy külön tálban verjük fel a tojást. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
4.
Szilikonos muffinformákba kanalazzuk a tölteléket, majd öntsük rá a felvert tojást. 180C-os sütőben süssük 20-25 percig, míg szépen felemelkedik és középen is megszilárdul. Tálalhatjuk melegen, szobahőmérsékleten, de akár hidegen is.
100 g Szarvasi füstölt mozzarella
240 g Spenótlevél
5 db Tojás
3 szelet Csirkemell sonka
4 db Koktélparadicsom
2 gerezd Fokhagyma
Só
Bors
1-2 ek. Olívaolaj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!