leendő
partnereinknek

Tojás muffin spenóttal és füstölt mozzarellával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Reggelik

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , tojás

Elkészítés

1.

A kiolvasztott leveles spenótot jól nyomkodjuk ki és aprítsuk fel. Forrósítsunk fel egy serpenyőben 2 ek olíva olajat és pirítsuk meg rajta a spenótot 1-2 perc alatt. Reszeljünk rá fokhagymát.

2.

Tegyük át egy tálba. Adjuk hozzá a reszelt füstölt mozzarella sajtot, a felkockázott sonkát és a negyedelt, vagy hat részre vágott koktélparadicsom darabokat. Sózzuk, borsozzuk és keverjük össze.

3.

Egy külön tálban verjük fel a tojást. Enyhén sózzuk, borsozzuk.

4.

Szilikonos muffinformákba kanalazzuk a tölteléket, majd öntsük rá a felvert tojást. 180C-os sütőben süssük 20-25 percig, míg szépen felemelkedik és középen is megszilárdul. Tálalhatjuk melegen, szobahőmérsékleten, de akár hidegen is.

Hozzávalók

100 g Szarvasi füstölt mozzarella

240 g Spenótlevél

5 db Tojás

3 szelet Csirkemell sonka

4 db Koktélparadicsom

2 gerezd Fokhagyma

Bors

1-2 ek. Olívaolaj