leendő
partnereinknek

Tiroli barackos-ricottás rétes

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A ricottát keverjük össze 2 tojás sárgájával, a cukorral, mascarponéval, a vaníliás pudingporral és a vanília őrleménnyel.

2.

A 2 tojás fehérjéjét verjük habosra, majd keverjük a ricottás masszához..

3.

A felezett őszibarackokat vágjuk nagyobb kockákra.

4.

A leveles tésztát hajtsuk ki és tegyük egy tepsire. Szórjuk meg egy kis morzsával. Az alsó felébe kanalazzuk a massza felét, igazgassuk el a tészta felén, úgy, hogy hagyjunk 1-2 cm-t a széleitől. Halmozzuk rá a barack felét, majd a sütőpapír segítségével hajtsuk rá a tészta felső, töltelék nélküli felét , a széleit alaposan nyomkodjuk le. Vagdossuk be óvatosan a tetejét néhány centiméterenként. Verjünk fel egy tojást és azzal kenjük meg a tetejét. Csináljuk meg ugyanezt a másik tésztával és a töltelék másik felével.

5.

200 C-ra előmelegített sütőben süssük készre 25-30 perc alatt. Hagyjuk kicsit hűlni, majd szeleteljük fel. Porccukorral szórjuk meg a tetejét tálalás előtt.

Hozzávalók

500 g Szarvasi ricotta

30 g Szarvasi mascarpone

2 csomag Leveles tészta

1 db Citrom

1 csomag Vaníliás pudingpor

1 doboz Őszibarack konzerv

120 g Cukor

3 db Tojás

1/4 tk. Vanília őrlemény

1-2 ek. Zsemlemorzsa