Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , glutén , tojás1.
A ricottát keverjük össze 2 tojás sárgájával, a cukorral, mascarponéval, a vaníliás pudingporral és a vanília őrleménnyel.
2.
A 2 tojás fehérjéjét verjük habosra, majd keverjük a ricottás masszához..
3.
A felezett őszibarackokat vágjuk nagyobb kockákra.
4.
A leveles tésztát hajtsuk ki és tegyük egy tepsire. Szórjuk meg egy kis morzsával. Az alsó felébe kanalazzuk a massza felét, igazgassuk el a tészta felén, úgy, hogy hagyjunk 1-2 cm-t a széleitől. Halmozzuk rá a barack felét, majd a sütőpapír segítségével hajtsuk rá a tészta felső, töltelék nélküli felét , a széleit alaposan nyomkodjuk le. Vagdossuk be óvatosan a tetejét néhány centiméterenként. Verjünk fel egy tojást és azzal kenjük meg a tetejét. Csináljuk meg ugyanezt a másik tésztával és a töltelék másik felével.
5.
200 C-ra előmelegített sütőben süssük készre 25-30 perc alatt. Hagyjuk kicsit hűlni, majd szeleteljük fel. Porccukorral szórjuk meg a tetejét tálalás előtt.
500 g Szarvasi ricotta
30 g Szarvasi mascarpone
2 csomag Leveles tészta
1 db Citrom
1 csomag Vaníliás pudingpor
1 doboz Őszibarack konzerv
120 g Cukor
3 db Tojás
1/4 tk. Vanília őrlemény
1-2 ek. Zsemlemorzsa
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!