leendő
partnereinknek

Tésztasaláta rákkal és brokkolival

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Saláták

Címkék

Fitt

Allergének

tej , glutén , rákfélék

Elkészítés

1.

A tésztát főzzük ki bő, sós, lobogó vízben. Majd szűrjük le és hűtsük ki. (Ha tésztasalátát készítünk, nyugodtan öblítsük le a tésztát hideg vízzel, mert túlfőne a hűlés alatt.)

2.

Közben a brokkolit vágjuk rózsáira, és azt is főzzük meg bő, sós, lobogó vízben 2-3 perc alatt. Hideg vízben (akár jeges vízben) hűtsük le, hogy szép zöld maradjon. Majd szűrjük le.

3.

A rákfarkakról húzzuk le az esetlegesen rajtahagyott páncélvéget.

4.

A tésztát keverjük ki a mascarponéval, tejszínnel és citromlével. A chilit vágjuk szeletekre és adjuk hozzá a rákfarkakkal, brokkolival és bébi spenóttal együtt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan keverjük össze. Tálalhatjuk azonnal, vagy rövid időre betehetjük a hűtőbe tálalás előtt.

Hozzávalók

125 g Szarvasi mascarpone

200 g FUSILLI vagy 200 g Penne

200 g Brokkoli

200 g Tisztított rákfarok

100 ml Tejszín

1 db Chili

40 g Bébi spenót

1 ek. Citromlé

Bors