leendő
partnereinknek

Tésztasaláta grill mozzarellával

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Saláták

Címkék

Vegetáriánus , Fitt

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A tésztát főzzük meg lobogó, sós vízben, majd öblítsük le hideg vízzel és jól csepegtessük le.

2.

Közben a spárga fás végét vágjuk le. Helyezzük sütőtálba, vagy tepsibe. Tegyük mellé a megpucolt és negyedekbe vágott lilahagymát és a koktél paradicsomokat is. Süssük meg 200 C-os sütőben kb. 15 perc alatt.

3.

Ha kész, hagyjuk hűlni, majd vágjuk fel a spárgát 2-3 cm-es darabokra.

4.

Keverjük össze a tésztát a sült zöldségekkel, az articsóka szívvel, olíva bogyóval és a durvára vágott bazsalikom levelekkel. Kissé sózzuk, borsozzuk.

5.

A sajtot süssük meg forró grillserpenyőben. Kezdjük nagyon forró serpenyőben, hogy ne folyjon szét a sajt sütés közben. De egy rövid idő után vegyük lejjebb a hőt, hogy meg se égessük. Kb egy perc múlva fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük még fél percig. Tálaljuk a tésztasalátát a grillezett sajttal.

Hozzávalók

300 g Grill mozzarella

300 g Farfalle tészta

25 szál Zöld spárga

2 db Lilahagyma

6-8 db Koktélparadicsom

1/2 üveg Articsóka szív

6-8 szem Fekete olíva bogyó

15 db Bazsalikom levél

1-2 ek. Olívaolaj

Bors