leendő
partnereinknek

Tepsis tészta ricottával, spenóttal és csirkével

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Fitt

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

Főzzük meg a tésztát bő, sós vízben. Majd szűrjük le és csöpögtessük le jól.

2.

A szalonnát kockázzuk fel, majd pirítsuk meg egy forró serpenyőben. Ha szükséges, öntsünk alá egy pici olajat. A kisült zsiradékon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát.

3.

Közben vágjuk kisebb kockákra, vagy vékony csíkokra a csirkemellet és adjuk a hagymás szalonnához, majd pirítsuk meg ezt is.

4.

Ha kész, keverjük hozzá a felaprított spenótot. Kissé futtassuk meg rajta, majd keverjük hozzá a közben megfőtt és leszűrt tésztát.

5.

Egy hőálló tálat kenjünk ki olíva olajjal és öntsük hozzá a tészta felét. A tészta tetejére kanalazzuk a ricotta felét. Majd öntsük rá a tészta másik felét. Erre kanalazzuk a maradék ricottát és szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.

6.

Tegyük 200 C-ra előmelegített sütőbe és süssük össze 10-15 perc alatt.

Hozzávalók

250 g Szarvasi ricotta

300 g Penne

1 szelet Csirkemell filé

250 g Spenótlevél

150 g Szalonna

1 tk. Oregánó

1/2 ek. Bazsalikom

100 g Parmezán sajt

1 fej Hagyma

1-2 ek. Olívaolaj

Bors