Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Tészták
Címkék
FittAllergének
tej , glutén1.
Főzzük meg a tésztát bő, sós vízben. Majd szűrjük le és csöpögtessük le jól.
2.
A szalonnát kockázzuk fel, majd pirítsuk meg egy forró serpenyőben. Ha szükséges, öntsünk alá egy pici olajat. A kisült zsiradékon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát.
3.
Közben vágjuk kisebb kockákra, vagy vékony csíkokra a csirkemellet és adjuk a hagymás szalonnához, majd pirítsuk meg ezt is.
4.
Ha kész, keverjük hozzá a felaprított spenótot. Kissé futtassuk meg rajta, majd keverjük hozzá a közben megfőtt és leszűrt tésztát.
5.
Egy hőálló tálat kenjünk ki olíva olajjal és öntsük hozzá a tészta felét. A tészta tetejére kanalazzuk a ricotta felét. Majd öntsük rá a tészta másik felét. Erre kanalazzuk a maradék ricottát és szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.
6.
Tegyük 200 C-ra előmelegített sütőbe és süssük össze 10-15 perc alatt.
250 g Szarvasi ricotta
300 g Penne
1 szelet Csirkemell filé
250 g Spenótlevél
150 g Szalonna
1 tk. Oregánó
1/2 ek. Bazsalikom
100 g Parmezán sajt
1 fej Hagyma
1-2 ek. Olívaolaj
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!