leendő
partnereinknek

Tepsis csirke gombával, krumplival és laktózmentes mozzarellával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

Elkészítés

1.

Tegyük fel a krumplit sós vízben főni. Főzzük meg félig. A csirkemellet vágjuk csíkokra, és dörzsöljük be a fűszerkeverékkel és egy kis olívaolajjal. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

2.

A gombát kockázzuk fel, a hagymát vágjuk finomra, 2 gerezd fokhagymát szeljünk vékonyra.

3.

Kevés olívaolajon pirítsuk meg a hagymát, majd az utolsó egy percre adjuk hozzá a fokhagymát.

4.

Adjuk hozzá a gombát és pirítsuk meg nagy lángon, míg el nem fövi a levét. Enyhén sózzuk, borsozzuk.

5.

Vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre. Egy kis olívaolaj hozzáadásával pirítsuk meg a csirkemell csíkokat is ugyanebben a serpenyőben.

6.

A félig főtt krumplit szeleteljük fel. Egy serpenyőbe öntsünk egy kis olívaolajat, forrósítsuk fel, dobjuk rá a rozmaring ágakat és a maradék szétlapított fokhagyma gerezdeket. Pirítsuk meg rajta a krumplit. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

7.

A megpirult krumplit öntsük át egy tűzálló tálba. Rakjuk rá a gombát és a csirkét. Végül szeljük rá a laktózmentes mozzarella sajtot. Tegyük be a sütőbe 10-15 percre, míg a sajt szépen ráolvad.

Hozzávalók

1 csomag, kb. 6-7 szelet Szarvasi laktózmentes pizza mozzarella

500 g Csirkemell filé

300 g Gomba

750 g Burgonya

2 kisebb Rozmaring ág

1 db Hagyma

Bors

OLÍVAOLAJ