leendő
partnereinknek

Teljes kiőrlésű tortilla tekercsek marhahússal, csicseriborsóval és spenóttal

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Fitt , Vendégváró

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

Egy kevés olívaolajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a darált marhahúst és pirítsuk meg.

2.

Majd adjuk hozzá a kisebb kockákra vágott kaliforniai paprikát, a paradicsom konzervet és a leszűrt, leöblített csicseriborsó konzervet. Szórjuk meg a fűszerekkel és ízesítsük sóval, borssal. Kis lángon pároljuk, időnként keverjük meg.

3.

A kiolvasztott spenótot vágjuk össze. Adjuk ezt is a húshoz, majd 6-8 percig pároljuk még. Ha kész, húzzuk félre, hagyjuk egy kicsit hűlni.

4.

Ezalatt készítsünk egy gyors paradicsom szószt. A finomra vágott hagymát és a vékonyra szelt fokhagymát pirítsuk meg kissé forró olíva olajon. Öntsük hozzá a paradicsom konzervet, majd adjuk hozzá a fűszereket. Kis lángon főzzük kb. 20 percig.

5.

Egy hőálló tál aljába öntsük a paradicsom szószt. A töltelékkel töltsük meg a torilla lapokat és tekerjük fel őket. Helyezzük a tekercseket a hőálló tálba, a paradicsom szószra. Szórjuk meg őket reszelt mozzarella sajttal. 200 C-os sütőben olvasszuk rá a sajtot. Ha kész, tálaljuk azonnal.

Hozzávalók

100 g Szarvasi mozzarella light

4 db Tortilla lap

400 g Darált marhahús

1 db Hagyma

1 db Kaliforniai paprika

1 doboz Csicseriborsó konzerv

1 doboz Paradicsom konzerv

200 g Spenótlevél

1 tk. Oregánó

1 ek. Chilis bab fűszerkeverék

2 ek. Olívaolaj

Bors