Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Fitt , VendégváróAllergének
tej , glutén1.
Egy kevés olívaolajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a darált marhahúst és pirítsuk meg.
2.
Majd adjuk hozzá a kisebb kockákra vágott kaliforniai paprikát, a paradicsom konzervet és a leszűrt, leöblített csicseriborsó konzervet. Szórjuk meg a fűszerekkel és ízesítsük sóval, borssal. Kis lángon pároljuk, időnként keverjük meg.
3.
A kiolvasztott spenótot vágjuk össze. Adjuk ezt is a húshoz, majd 6-8 percig pároljuk még. Ha kész, húzzuk félre, hagyjuk egy kicsit hűlni.
4.
Ezalatt készítsünk egy gyors paradicsom szószt. A finomra vágott hagymát és a vékonyra szelt fokhagymát pirítsuk meg kissé forró olíva olajon. Öntsük hozzá a paradicsom konzervet, majd adjuk hozzá a fűszereket. Kis lángon főzzük kb. 20 percig.
5.
Egy hőálló tál aljába öntsük a paradicsom szószt. A töltelékkel töltsük meg a torilla lapokat és tekerjük fel őket. Helyezzük a tekercseket a hőálló tálba, a paradicsom szószra. Szórjuk meg őket reszelt mozzarella sajttal. 200 C-os sütőben olvasszuk rá a sajtot. Ha kész, tálaljuk azonnal.
100 g Szarvasi mozzarella light
4 db Tortilla lap
400 g Darált marhahús
1 db Hagyma
1 db Kaliforniai paprika
1 doboz Csicseriborsó konzerv
1 doboz Paradicsom konzerv
200 g Spenótlevél
1 tk. Oregánó
1 ek. Chilis bab fűszerkeverék
2 ek. Olívaolaj
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!