Teljes kiőrlésű spagetti csirkével, mozzarellával, gombával és cukkinivel

TELJES KIŐRLÉSŰ SPAGETTI CSIRKÉVEL, MOZZARELLÁVAL, GOMBÁVAL ÉS CUKKINIVEL

Elkészítési idő

5-30 perc

TELJES KIŐRLÉSŰ SPAGETTI CSIRKÉVEL, MOZZARELLÁVAL, GOMBÁVAL ÉS CUKKINIVEL

Kategória

Tészták

TELJES KIŐRLÉSŰ SPAGETTI CSIRKÉVEL, MOZZARELLÁVAL, GOMBÁVAL ÉS CUKKINIVEL

Cimkék

TELJES KIŐRLÉSŰ SPAGETTI CSIRKÉVEL, MOZZARELLÁVAL, GOMBÁVAL ÉS CUKKINIVEL

Allergének

tej , glutén , tojás

Hozzávalók

200 g Szarvasi mozzarella light

320 g Spagetti

kb, 300g, 2 szelet Csirkemell filé

300 db Csiperke gomba

300 db Cukkini

2 gerezd Fokhagyma

15-20 db Bazsalikom levél

1-2 ek. Olívaolaj

Bors

Elkészítés

1.

Vágjuk cikkekre a megtisztított gombát. Kockázzuk fel a cukkinit. Vágjuk félbe a mozzarella golyókat. A csirkemellet vágjuk csíkokra, majd szórjuk meg grill fűszerkeverékkel, vagy egyszerűen sózzuk, borsozzuk.

2.

Közben a tésztát főzzük meg bő, sós, lobogó vízben a csomagolásán leírtak szerint, majd szűrjük le.

3.

Forró serpenyőben, egy kis olívaolajon pirítsuk meg nagy lángon a gombát és a cukkínit a vékony szeletekre vágott fokhagymával. Közben sózzuk, borsozzuk. Ha kész, keverjük a közben kifőtt tésztához.

4.

A maradék olajon pirítsuk meg 3-4 perc alatt a csirkemell csíkokat is. Ezt is keverjük a zöldséges tésztához.

5.

Tálaláskor keverjük hozzá a félbe vágott mozzarella golyókat, olívaolajat és díszítsük friss bazsalikom levelekkel.