Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Levesek és főzelékek
Címkék
Vegetáriánus , FittAllergének
tej , zeller1.
A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le. A lencsét alaposan mossuk át.
2.
Egy lábasban forrósítsunk fel 2 ek olajat és pirítsuk meg rajta a hagymát.
3.
Adjuk hozzá a fokhagymát is, keverjük el. 1-2 percig pirítsuk őket együtt, időnként megkeverve.
4.
Közben hámozzuk meg a zöldségeket és vágjuk félszeletekre, kockákra. Adjuk a répát, a zellerszárat és a zellert a hagymához. Kevergetve pirítsuk együtt.
5.
Öntsük fel a levessel és adjuk hozzá a leöblített lencsét. Adjuk hozzá a paradicsomot is és a babérlevelet. Hozzuk forrásba, majd főzzük félpuhára a lencsét és a zöldségeket.
6.
Ekkor adjuk hozzá a cukkínit és a kelkáposztát. 8-10 percig főzzük még, hogy a cukkíni is és a káposzta is megpuhuljon.
7.
Tálaláskor szórjuk meg frissen vágott petrezselyem zölddel. Reszeljünk rá Szarvasi Light Mozzarella sajtot és hagyjuk, hogy szépen olvadjon, nyúljon a forró levesben.
100 g Szarvasi mozzarella light
1 fej Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
100 g Lencse
2 szál Sárgarépa
2 szál Zellerszár
1 db Zeller
1 db Cukkini
1/4 db Kelkáposzta
200 ml Paradicsom passata
1000 ml Zöldségleves
2 db Babérlevél
1 csokor Petrezselyemzöld
2 ek. Olaj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!