Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , diófélék , tojás1.
A sütőt 200°C-ra előmelegítjük.
2.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját elkeverjük a nyírfacukorral. Minután felvertük a fehérjét, beleforgatjuk a sárgáját, majd óvatosan apránként a darált diót, hogy ne törjön össze a hab.
3.
Egy 18X18 cm-es kivajazott tálba öntjük, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt 200°C-on aranybarnára sütjük.
4.
A tejszínt a por nyírfacukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan bele dolgozzuk a mascarponét, hozzá adjuk a fahéjat és a vaníliát.,majd jól elkeverjük.
5.
A piskótát teljesen kihűtjük. Megkenjük szilvalekvárral. A mascarponés krémet habzsákba töltjük és kis halmokat nyomunk egymás mellé a süti tetején. A végén megszórjuk az aszalt gyümölcsökkel a süteményt.
250 g Szarvasi mascarpone
150 g Darált dió
5 EVŐKANÁL NYÍRFACUKOR
5 db Tojás
200 ml Tejszín
3 EVŐKANÁL POR NYÍRFACUKOR
Néhány ek. Vanília aroma
KB. 6 EVŐKANÁL HÁZI SZILVALEKVÁR
KÜLÖNBÖZŐ SZÍNŰ MAZSOLÁK ÉS VÖRÖSÁFONYA
FÉL KÁVÉSKANÁL fahéj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!