Elkészítési idő
120 percnél több
Kategória
Tészták
Címkék
Allergének
glutén , tojás , tej1.
A langyos vízben kevés cukor hozzáadásával futtassuk föl az élesztőt. Dagasszuk meg a lisztet az élesztős vízzel, pár csipet sóval és egy kis olíva olajjal. Hagyjuk benne a dagasztó tálban, takarjuk le egy konyharuhával és melegebb helyen hagyjuk megkelni kb. másfél óra alatt.
2.
Ekkor kézzel dagasszuk át még egyszer 1-2 perc alatt. Olajozzunk ki egy tepsit és nyújtsuk bele a tésztát, majd takarjuk le ismét és hagyjuk még fél órát így.
3.
Közben a spárgát pucoljuk meg és 2 perc alatt főzzük meg bős sós vízben. Ezután daraboljuk össze. A sonkát szintén vágjuk kockákra.
4.
Kenjük meg a tésztát tejföllel, majd szórjuk rá a spárgát és a sonkát. Reszeljük le a füstölt scamorzát és szórjuk meg vele a kenyérlángos tetejét.
5.
Tegyük kb. 200 fokos sütőbe és süssük készre 15-20 perc alatt.
500 g Pizzaliszt vagy 500 g Kenyérliszt
2 ek. Olívaolaj
1 TASAK (7 G) SZÁRÍTOTT ÉLESZTŐ
250 ml Víz
Néhány g Cukor
250 g Szarvasi füstölt scamorza
250 g Tejföl
250 g Sonka
12 szál Zöld spárga
Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!