leendő
partnereinknek

Tavaszi kenyérlángos sonkával, spárgával és scamorzával

Elkészítési idő

120 percnél több

Kategória

Tészták

Címkék

Allergének

glutén , tojás , tej

Elkészítés

1.

A langyos vízben kevés cukor hozzáadásával futtassuk föl az élesztőt. Dagasszuk meg a lisztet az élesztős vízzel, pár csipet sóval és egy kis olíva olajjal. Hagyjuk benne a dagasztó tálban, takarjuk le egy konyharuhával és melegebb helyen hagyjuk megkelni kb. másfél óra alatt.

2.

Ekkor kézzel dagasszuk át még egyszer 1-2 perc alatt. Olajozzunk ki egy tepsit és nyújtsuk bele a tésztát, majd takarjuk le ismét és hagyjuk még fél órát így.

3.

Közben a spárgát pucoljuk meg és 2 perc alatt főzzük meg bős sós vízben. Ezután daraboljuk össze. A sonkát szintén vágjuk kockákra.

4.

Kenjük meg a tésztát tejföllel, majd szórjuk rá a spárgát és a sonkát. Reszeljük le a füstölt scamorzát és szórjuk meg vele a kenyérlángos tetejét.

5.

Tegyük kb. 200 fokos sütőbe és süssük készre 15-20 perc alatt.

Hozzávalók

A TÉSZTÁHOZ

500 g Pizzaliszt vagy 500 g Kenyérliszt

2 ek. Olívaolaj

1 TASAK (7 G) SZÁRÍTOTT ÉLESZTŐ

250 ml Víz

Néhány g Cukor

A FELTÉTHEZ

250 g Szarvasi füstölt scamorza

250 g Tejföl

250 g Sonka

12 szál Zöld spárga