leendő
partnereinknek

Tagliatelle mozzarellával és citromos lazaccal

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Fitt

Allergének

tej , halak , glutén

Elkészítés

1.

A lazacból szedjük ki az esetlegesen benne maradt szálkákat. Sózzuk, borsozzuk és kenjük be olívaolajjal. Locsoljuk meg egy kis citromlével is. 180 C-os sütőben süssük meg kb. 10 perc alatt.

2.

Forró, sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le.

3.

A borsót főzzük lobogó sós vízben 2-3 percig.

4.

A kaprot mossuk meg, majd szedjük le a leveleit. A mozzarella golyókat vágjuk félbe.

5.

A jól lecsöpögtetett tésztát keverjük össze a borsóval, egy kis olívaolajjal, sóval, borssal.

6.

A lacacot törjük kisebb darabokra, majd tegyük a tésztára a mozzarellával együtt. Tálaláskor szórjuk meg a kapor levelekkel. Kínáljunk még a tésztához egy-egy cikk citromot.

Hozzávalók

100 g Szarvasi mozzarella mini

300 g Füstölt lazac

400 g Tagliatelle tészta

200 g Zöldborsó

1 kis csokor Kapor

1 db Citrom

1-2 ek. Olívaolaj

Bors