leendő
partnereinknek

Szicíliai caprese saláta

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Saláták

Címkék

Vegetáriánus , Fitt

Allergének

tej

Elkészítés

1.

A szicíliai caprese saláta elkészítéséhez először a megmosott és megszárított rukkolát helyezzük a tányérokra.

2.

Erre tegyük a felszeletelt paradicsomot és a mozzarella sajtot szépen elrendezve.

3.

Szórjuk meg a fenyőmaggal, mazsolával és kapribogyóval.

4.

Öntsük le egy kevés balzsamecet krémmel, vagy sima balzsamecettel és csöpögtessünk rá olíva olajat.

5.

Díszítsük még friss bazsalikom levéllel és petrezselyem levéllel. Szórjuk meg pár csipet frissen őrölt borssal és nagy szemű tengeri sóval. Már kész is a könnyű és ízletes szicíliai caprese saláta.

Hozzávalók

200 g Szarvasi mozzarella

50 g Rukkola

1 csokor Petrezselyemzöld

PÁR DB BAZSALIKOM LEVÉL

2 db Paradicsom

1 ek. Fenyőmag

1 ek. nagy szemű mazsola

1 ek. Kapribogyó

2 ek. Olívaolaj

Balzsamecet

Bors