leendő
partnereinknek

Szarvasi meggyes rétes

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

A kimagozott meggyet tegyük egy szűrőbe és jól csöpögtessük ki.

2.

Verjük fel a mascarponét a cukorral, citromlével és a reszelt citromhéjjal.

3.

Keverjük hozzá óvatosan a meggyet.

4.

A réteslapokat takarjuk be egy nedves konyharuhával és egyenként kiterítve kenjük be őket olvasztott vajjal.

5.

Majd tegyük bele a tölteléket, hogy a szélein hagyjunk valamennyi helyet. Hajtsuk be, majd tekerjük föl.

6.

Tegyünk sütőpapírt egy tepsire és tegyük rá a rétest. Szórjuk meg a mandula pehellyel. Tegyük 180 fokos sütőbe és süssük készre kb. 30 perc alatt.

7.

Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni és szórjuk meg porcukorral.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

600 g Meggybefőtt

60 g Cukor

1 csomag Réteslap

kb. 60 g Vaj

1/2 db Citrom

1 ek. Citromlé

2 ek. mandulapehely

10-12 g Porcukor