Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , glutén1.
A kimagozott meggyet tegyük egy szűrőbe és jól csöpögtessük ki.
2.
Verjük fel a mascarponét a cukorral, citromlével és a reszelt citromhéjjal.
3.
Keverjük hozzá óvatosan a meggyet.
4.
A réteslapokat takarjuk be egy nedves konyharuhával és egyenként kiterítve kenjük be őket olvasztott vajjal.
5.
Majd tegyük bele a tölteléket, hogy a szélein hagyjunk valamennyi helyet. Hajtsuk be, majd tekerjük föl.
6.
Tegyünk sütőpapírt egy tepsire és tegyük rá a rétest. Szórjuk meg a mandula pehellyel. Tegyük 180 fokos sütőbe és süssük készre kb. 30 perc alatt.
7.
Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni és szórjuk meg porcukorral.
250 g Szarvasi mascarpone
600 g Meggybefőtt
60 g Cukor
1 csomag Réteslap
kb. 60 g Vaj
1/2 db Citrom
1 ek. Citromlé
2 ek. mandulapehely
10-12 g Porcukor
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!