Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tej , glutén , tojás1.
A halat vágjuk nagyobb kockákra és sózzuk be. Tegyük félre felhasználásig.
2.
A szalonnát vágjuk kockákra és süssük ki a zsírját. Majd vegyük ki egy szűrőkanállal és tegyük félre.
3.
A halat szórjuk meg egy kis liszttel és pirítsuk meg a füstölt zsiradékon. Majd tegyük félre.
4.
A visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg a hagymát. (Ha szükséges, pótoljuk a zsiradékot egy kevés zsírral, vagy olajjal.)
6.
Ezután tegyük bele a halat és főzzük kb. 10 percig, míg a hal megfő. Majd vegyük ki a halat egy szűrőkanállal. A szaftot pedig törjük át egy szitán, hogy szép bársonyos legyen.
7.
Majd habarjuk be egy pohár tejföllel. Tegyük vissza a halat és egyszer forraljuk még föl. Ízesítsük sóval, borssal.
8.
Közben készítsük el a ricottagombócokat is. Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a tojássárgákkal, a ricottával és a fűszerekkel. Készítsünk belőlük kisebb gombócokat és bő sós vízben főzzük meg őket. Miután feljöttek a víz színére, főzzük még 4-5 percig. Tálaljuk a harcsapaprikás mellé, amit megszórhatunk a közben kihűlt és ropogós szalonnakockákkal.
Tipp: A gombócokba keverhetünk friss kaprot is.
250 g Szarvasi ricotta
600 g harcsafilé
1 fej Hagyma
1 db Paradicsom
1 db Erős paprika
10 DKG FÜSTÖLT SZALONNA
1 EVŐKANÁL PIROSPAPRIKA
20 g Liszt
200 g Tejföl
150 g Liszt
3 db Tojás sárgája
1-2 csipet Szerecsendió
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!