leendő
partnereinknek

Szarvasi harcsapaprikás ricottagombócokkal

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A halat vágjuk nagyobb kockákra és sózzuk be. Tegyük félre felhasználásig.

2.

A szalonnát vágjuk kockákra és süssük ki a zsírját. Majd vegyük ki egy szűrőkanállal és tegyük félre.

3.

A halat szórjuk meg egy kis liszttel és pirítsuk meg a füstölt zsiradékon. Majd tegyük félre.

4.

A visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg a hagymát. (Ha szükséges, pótoljuk a zsiradékot egy kevés zsírral, vagy olajjal.)

6.

Ezután tegyük bele a halat és főzzük kb. 10 percig, míg a hal megfő. Majd vegyük ki a halat egy szűrőkanállal. A szaftot pedig törjük át egy szitán, hogy szép bársonyos legyen.

7.

Majd habarjuk be egy pohár tejföllel. Tegyük vissza a halat és egyszer forraljuk még föl. Ízesítsük sóval, borssal.

8.

Közben készítsük el a ricottagombócokat is. Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a tojássárgákkal, a ricottával és a fűszerekkel. Készítsünk belőlük kisebb gombócokat és bő sós vízben főzzük meg őket. Miután feljöttek a víz színére, főzzük még 4-5 percig. Tálaljuk a harcsapaprikás mellé, amit megszórhatunk a közben kihűlt és ropogós szalonnakockákkal.

Tipp: A gombócokba keverhetünk friss kaprot is.

Hozzávalók

250 g Szarvasi ricotta

600 g harcsafilé

1 fej Hagyma

1 db Paradicsom

1 db Erős paprika

10 DKG FÜSTÖLT SZALONNA

1 EVŐKANÁL PIROSPAPRIKA

20 g Liszt

200 g Tejföl

150 g Liszt

3 db Tojás sárgája

1-2 csipet Szerecsendió

Bors