Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Szendvicsek
Címkék
VegetáriánusAllergének
tej , glutén1.
Ha konzerv borsót használunk,akkor szűrjük le,ha fagyasztottat,akkor engedjük ki és 2 perc alatt főzzük meg sós vízben,majd hűtsük le hideg vízben.
2.
Vágjuk ki a chili magjait,majd vágjuk apróra.Az újhagymát vágjuk finomra.
3.
A sült tököt kanalazzuk ki és keverjük össze a chilivel,a citromlével és az újhagymával,majd sózzuk kissé.Kenjük el az egyik tortilla lapon.Szórjuk rá a zöldborsót és reszeljük rá a light mozzarella sajtot.Fedjük le a másik tortilla lappal.
4.
Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt és tegyünk bele egy kis olíva olajat.Közepes lángon kezdjük el rajta melegíteni a tortillát.Néhány perc múlva fordítsuk meg.Süssük addig,míg a sajt meg nem olvad benne.
5.
Ezalatt készítsük el az avokádó salsát.Az avokádót vágjuk félbe,vegyük ki a magját,majd kanalazzuk ki a húsát.Egy villával törjük finomra.A paradicsomot negyedeljük és vájjuk ki a magjait.Csak a húsàt kockázzuk apróra.A kimagozott chilit és a koriander zöldet vágjuk finomra,az újhagymát apróra.Keverjük össze ezeket az összetevőket a citromlével,olíva olajjal és pici sóval.
6.
A közben elkészült quesadillát vágjuk 4-felé és tálaljuk az avokádó salsával..
100 g Szarvasi mozzarella light
120 g Zöldborsó
250 g Sült tök
2 db Tortilla lap
1 db Chili
3 szál Újhagyma
1/2 db Citrom leve
Só
1 db Avokádó
1 db Paradicsom
1 csokor Koriander zöld
1 db Chili
2 szál Újhagyma
2-3 ek. Olívaolaj
1/2 db Citrom leve
Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!