leendő
partnereinknek

Sütőtökös, zöldborsós, mozzarellás quesadilla

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Szendvicsek

Címkék

Vegetáriánus

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

Ha konzerv borsót használunk,akkor szűrjük le,ha fagyasztottat,akkor engedjük ki és 2 perc alatt főzzük meg sós vízben,majd hűtsük le hideg vízben.

2.

Vágjuk ki a chili magjait,majd vágjuk apróra.Az újhagymát vágjuk finomra.

3.

A sült tököt kanalazzuk ki és keverjük össze a chilivel,a citromlével és az újhagymával,majd sózzuk kissé.Kenjük el az egyik tortilla lapon.Szórjuk rá a zöldborsót és reszeljük rá a light mozzarella sajtot.Fedjük le a másik tortilla lappal.

4.

Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt és tegyünk bele egy kis olíva olajat.Közepes lángon kezdjük el rajta melegíteni a tortillát.Néhány perc múlva fordítsuk meg.Süssük addig,míg a sajt meg nem olvad benne.

5.

Ezalatt készítsük el az avokádó salsát.Az avokádót vágjuk félbe,vegyük ki a magját,majd kanalazzuk ki a húsát.Egy villával törjük finomra.A paradicsomot negyedeljük és vájjuk ki a magjait.Csak a húsàt kockázzuk apróra.A kimagozott chilit és a koriander zöldet vágjuk finomra,az újhagymát apróra.Keverjük össze ezeket az összetevőket a citromlével,olíva olajjal és pici sóval.

6.

A közben elkészült quesadillát vágjuk 4-felé és tálaljuk az avokádó salsával..

Hozzávalók

100 g Szarvasi mozzarella light

120 g Zöldborsó

250 g Sült tök

2 db Tortilla lap

1 db Chili

3 szál Újhagyma

1/2 db Citrom leve

AZ AVOKÁDÓ SALSÁHOZ:

1 db Avokádó

1 db Paradicsom

1 csokor Koriander zöld

1 db Chili

2 szál Újhagyma

2-3 ek. Olívaolaj

1/2 db Citrom leve